Neprehliadnite

TMR CLASSIC: Finále na Kaskáde

 

Keď sme vlani na začiatku sezóny predstavovali areál, na ktorom sa bude hrať finále Slovenskej firemnej ligy v golfe 2020, netušili sme, že sa tam pre Covid-19 dostaneme až o rok neskôr.
/Text: Ivan Mičko, Foto: Ján Sukup/

Účastníci vlaňajšej Firemnej ligy vedia, ostatným pripomeniem, že napokon sa vlaňajšie finále hralo v zložitých podmienkach na ihrisku v Skalici až tento rok v apríli.

Konečne Kaskáda!
Už tradične sa finále Firemnej ligy hrá dva dni. Ani tento rok sme neurobili žiadnu zmenu a tak sa posledný týždeň v septembri stretli finalisti na dva dni v areáli golfového rezortu Kaskáda neďaleko Brna. Niektorí z nich v tomto rezorte, ktorý autori navrhli s porozumením a rešpektom k okolitej prírode, dlho nehrali a tak prišli do areálu deň vopred. Nechýbali hráči tohtoročného nováčika, firmy Elesko, ale nič nenechali na náhodu ani golfisti z tímu ZOS Zvolen. Ako sa v záverečných bojoch ukázalo, urobili dobre, že prišli, potrénovali, večer utužili kolektív a o dva dni…vyhrali.

Britský architekt
27-jamkové ihrisko navrhol britský architekt Jonatnan Gaunt. S láskou a stopercentným nasadením sa o ne stará hlavný grínkíper Jiří Kapeš. Komplexný rezort ponúka aj 6-jamkovú akadémiu, 300 metrov dlhé cvičné odpalisko, tri gríny na patovanie, 3 cvičné gríny na čipovanie, hotel, kongresové centrum a wellness centrum. Na hru sú k dispozícii tri deviatky: Kamenná, Drevená a Železná. Nech si zvolíte ich ktorúkoľvek kombináciu, vždy vás čakajú dokonale pripravené ferveje, pieskoviská a gríny. Podľa názorov hráčov, ktorí mali možnosť na Kaskáde hrať, údajne herne najľahšou je deväť „železných“ jamiek.

Kamenná deviatka dokonale preverí vašu kondíciu, keďže na nej musíte prekonať 36-metrové prevýšenie. „Drevené“  dráhy vás povedú až k lesu, odkiaľ sa môžete pokochať nádhernými výhľadmi do okolia, ale právu tam si môžete vychutnať nielen ticho, pohodu, ale aj dokonalý pocit zo spojenia golfu s prírodou. Zvykne sa vravieť, že za každou radosťou je pot a námaha prekonať seba samého. Tak je to aj s odmenou na Drevenej deviatke. Cesta k lesu nie je ľahká, vedie členitým terénom a dobre chránený grín zasiahnete len ak ste dostatočne presní. Presný je aj názov areálu – Kaskáda. Dokonalo vystihuje jeho prírodné danosti.

Zelený areál
Celková dĺžka dráh troch deviatok je takmer desať kilometrov (9 655 m). Architekt Jonathan Gaunt navrhol ihrisko tak, aby dokonalo harmonizovalo s tunajšou prírodou, pričom ctil zásadu prehľadnosti. Na jednotlivých dráhach vylúčil akékoľvek neviditeľné prekvapenia a tzv. hru naslepo. Osobitnou kapitolou sú vodné plochy, ktoré autor bohato a umne zakomponoval na jednotlivé deviatky. Celkovo je v areáli 13 jazier a zaberajú plochu viac ako 2 hektáre.
Hotel je postavený kaskádovito na oboch stranách komunikácie. Je harmonicky vsadený do prírodného prostredia, čo ešte viac vyzdvihuje výnimočnosť lokality a celého areálu. Ihriská a bezbariérové štýlové bungalovy so zelenou strechou tvoria ekologický a harmonický celok.

Semifinále
Organizátori vybrali kombináciu Kamenná – Drevená, teda podľa názoru niektorých hráčov to nebola najľahšia kombinácia, keďže sme štartovali na jamke č. 1 na Kamennej deviatke. Už tá preverila všetkých finalistov a ich kondíciu. Je totiž v tejto kombinácii druhá najdlhšia (par 5, 473 m zo žltých odpalísk). Navyše sa jej dráha  dvakrát lomí a strmo stúpa k lesu. A tak hráči musia byť nielen dostatočne presní, dlhí, ale aj fyzicky dobre pripravení, aby prekonali značný výškový rozdiel.

Ani ďalšie dráhy nie sú ľahké, ale aj vďaka takmer ideálnemu počasiu si finalisti hru na krásnom ihrisku užívali. Hádam pripomeniem, že finále TMR CLASSIC 2021 sa hrá už tradične na rany netto, do výsledku družstva sa rátajú výsledky všetkých štyroch hráčov tímu, pričom výsledok hráča sa určí odrátaním presného EGA HCP od brutto rán. Málokto čakal, že semifinálové boje sa neskončili podľa očakávania. Priebeh ligy totiž ukazoval dominanciu najmä dvoch tímov – Motor-Caru a Eleska. Napokon sa všetko skončilo inak. V boji o prvé a druhé miesto sa stretli tímy Motor-Car- Bratislava a ZOS Zvolen, o tretie a štvrté miesto bojovali družstvá Elesko a Albatros.

Večer víťazov
Dôležitou súčasťou rezortu Kaskáda je aj reštaurácia a lobby bar s každodennou prevádzkou. Jej salónik Cadentes sa stal dôstojným miestom pre tradičný spoločenský večer, na ktorom odmieňame najlepšie tímy základnej časti ligy v dvoch kategóriách. V kategórii netto boli najúspešnejší hráči družstva Elesko, v kategórii brutto si prebrali trofeje a ceny reprezentanti spoločnosti Motor-Car. Najdlhší odpal mal Andrej Beňo (Motor-Car) najbližšie k jamke zahral Viktor Sukuba (111 cm). V turnaji GOLF REVUE VIP CUP zahral najlepší výsledok Henrich Gajdošech.

Finále
Aj finálová jamková hra priniesla nečakané prekvapenie. V úlohe favorita nastupovalo v stredu ráno na jamku č. 1 družstvo Motor-Caru. ZOS Zvolen sa však papierového favorita nezľakol a už v prvej dvojhre Marián Mareš porazil Andreja Beňa. V druhej dvojhre Peter Šindelár stav vyrovnal, keď vyhral nad Jánom Martinkom. O všetkom mala rozhodnúť štvorhra, v ktorej sa stretli dvojice Henrich Starup-Hansen, Juraj Michalík vs Jaroslav Kanka, Ján Babic. Reprezentanti tímu ZOS Zvolen porazili dvojicu z Motor-Caru a rozhodli o tom, že si putovný pohár 19. ročníka TMR CLASSIC 2021, Slovenskej firemnej ligy v golfe, odniesli hráči ZOS Zvolen. K hokejovému titulu pridali aj titul z golfovej amatérskej ligy. Blahoželáme víťazom a ďakujem všetkým účastníkom za skvelú atmosféru a hodnotné športové výkony.
Dovidenia v apríli 2022 na jubilejnom 20. ročníku Slovenskej firemnej ligy v golfe

Konečné výsledky 19. ročníka TMR CLASSIC 2021 (SFLG)
1. ZOS ZVOLEN
2. MOTOR-CAR BRATISLAVA
3. ELESKO

Doplnkové súťaže 1. deň:
Najdlhší odpal: Andrej Beňo
Najbližšei k jame: Viktor Sukuba 111 cm

GOLF REVUE VIP CUP:
1. Henrich Gajdošech
2. Juraj Michalík
3. Viktor Sukuba

Doplnkové súťaže 2. deň:
Najdlhší odpal: Jaroslav Kanka
Najbližšei k jame: Tomáš Ledecký 54 cm    

/FOTOGALÉRIA z brnenskej Kaskády/

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv