Neprehliadnite

PORSCHE LADIES TOUR: Sedín ovládla ružová farba

 

Už sedemnásť rokov udeľujeme na našich dámskych turnajoch titul, aký nevie získať žiadna hráčka nikde na svete.
/Text: Ivan Mičko a foto: Adrián Stránsky/

Ani v Sedíne, na piatom a záverečnom turnaji 17. ročníka dámskej túry, ktorá v tejto sezóne niesla názov Porsche Ladies Tour – Race to Tecina golf, to nebolo inak. Záverečné stretnutie hráčok a priaznivcov tejto série turnajov sa nieslo v ružovej.

Pink Lady

Ružovú zvolili organizátori preto, lebo je to typicky ženská farba. Je nežná, jemná, sladká, ale aj priateľská, optimistická a hravá. Určite ste ste aj vy použili slovné spojenie – videl som to cez ružové okuliare, prípadne – to boli ružové sny. Ružová totiž má aj svoj rub – súvisí s akousi nedospelosťou, slabosťou, až s gýčom, preto si ju netreba idealizovať.

Každopádne však pôsobí upokojujúco a zvykne sa jej vravieť, že patrí medzi antistresové farby. Jej hojný výskyt na ihrisku v Sedíne pri ostatnom turnaji Porsche Ladies Tour to jasne ukázal. Hralo sa už tradične v pokojnej, priateľskej a žičlivej atmosfére.

Štart z jednotky

V sobotu 9. októbra sa o deviatej ráno na jamku č. 1 ihriska Heritage postavili najskôr muži. Uprostred borovicových lesov na Záhorí sa pomaly hlásila jeseň. Najmä zrána bolo chladnejšie a tak niektorí siahli do vakov a vytiahli ľahké vetrovky. V štartovom poli však nechýbali ani krátke nohavice a sukničky.

Všetci, ktorí sa nenechali pomýliť klamlivým ranným chladom, urobili dobre. Už pred poludním totiž začalo príjemne hriať slniečko a vytvorilo nádherný golfový deň. A k tomu – sýto zelené ferveje rozkvitli ružovými kvetmi. Nádhera!

Navyše – dámy od prvej jamky nenechali nič na náhode, vedeli, že sa bojuje nielen o najlepšie umiestnenie na tomto turnaji, ale aj o celkové víťazstvo, ktorým je pobyt v 5-hviezdičkovom golfovom rezorte na Kanárskych ostrovoch. Možno práve priveľká snaha bola dôvodom, že sa postupne súťažný pelotón roztiahol a posledné flajty dochádzali do klubovne takmer za súmraku.

Tradične dobrá atmosféra

Od prvých odpalov na najkrajšom slovenskom linksovom ihrisku dávali dámy do hry všetko. Na jednej strane snahu, úsilie, schopnosti, na druhej strane ladnosť, šarm a eleganciu. A úsmev, najkrajšiu ozdobu našich golfových grúňov. Úsmevy a dobrá nálada zdobili aj záverečné vyhodnotenie nielen piateho turnaja, ale aj celkovej túry.

/Výsledky 5. turnaja Porsche Ladies Tour v Sedíne/
C-kategória (HCP 36,1 – 54)
1. Jana Vašeková, 2. Katarína Blahová, 3. Lenka Matláková
B-kategória (HCP 24,5 – 36)
1. Erika Pribulová, 2. Marta Sáková, 3. Andrea Snohová
A-kategória (HCP 0 – 24,5)
1. Ivana Mandáková, 2. Dana Mutalová, 3. Daniela Štefancová


  • /Celkové výsledky/

    1. Jana Vašeková, 2. Katarína Blahová, 3. Erika Pribulová

/Doplnkové súťaže/
Najdlhší odpal ženy: Lucia Malíčková
Najbližšie k jamke: Eva Trnková (718 cm)
Najštýlovejšia hráčka a PINK LADY: Nora Kristová

/FOTOGALÉRIA/

/Blahoželáme víťazkám a ďakujeme všetkým účastníčkam a účastníkom túry Porsche Ladies Golf Tour 2021 – Race to Tecina golf./

Osobitné poďakovanie patrí partnerom túry:

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv