Neprehliadnite

Bermuda Championship: Vyhral Herbert, hrdinom bojovný Morris

 

Na siedmom turnaji PGA Tour v novej sezóne 2021/2022 triumfoval 25-ročný Austrálčan Lucas Herbert o jeden úder pred Američanom Patrickom Reedom a Novozélanďanom Dannym Leem. Hrdinom íventu bol však Brian Morris, ktorý bojuje s rakovinou.

Pre Herberta je to prvý titul na zámorskom okruhu. Za víťazstvo získal odmenu 1,17 milióna amerických dolárov a pozvánku na augustový US Masters. Reed sa na konečné delené druhé miesto vytiahol z 15. pozície s výkonom 65 úderov, pričom zapisoval sedem berdíkov a jedným bogey. Skokanom finálového kola bol Američan Scott Stallings. Posledný deň zahral čistých deväť birdies, 62 rán a katapultoval sa v konečnom poradí o 50. priečok na konečné 5. miesto (-12).

Medzi ozdoby turnaja však patril aj spomínaný Morris a to napriek skutočnosti, že neprešiel katom podobne ako napríklad hviezdny Danny Willett. Na ihrisku Port Royal Golf Course si Morris vyslúžil hneď niekoľko uznanlivých potleskov hoci nepredvádzal zrovna učebnicový golf. Tento príbeh je však o niečom inom. Päťdesiatštyriročný golfový profesionál prišiel na Bermudy napriek tomu, že zvádza nerovný boj s rakovinou po celom svojom tele.

Koronavírusová pandémia pustila na ihrisko len stovky divákov, z ktorých väčšina pozorne sledovala práve Morrisa. Keď dohrával svoje druhé kolo na gríne deviatej jamky objavil sa tam zhluk fanúšikov. Morris, ktorý je hlavným profesionálnym trénerom na Ocean View Golf Course na Bermudách, podstúpil pred dvoma rokmi operáciu zhubného nádoru mozgu v zadnej časti hlavy. Lekári ale okamžite zistili, že se rakovina štvrtého stupňa rozšírila do jeho žalúdka a krku.

Keď ale sponzor turnaja ponúkol Morrisovi možnosť štartu na akcii PGA Tour, skočil po tejto príležitosti bez váhania. Hoci najskôr zrejme tušil, že zažije omnoho viac emócií a sĺz, než berdíkov. Medzi divákmi po deviateho grínu čakal na Morrisa aj hviezdny Graeme McDowell .Nemalo to nič spoločné s jeho golfom, ale bol to prejav ľudskosti. „Toto je absolútne výnimočný okamžik,“ priznal McDowell obklopený skupinou divákov.

Klubový profesionál nazbieral v dvoch dejstvách 89 a 92 rán, tedy celkovo zahral 39 úderov nad par. Športový rozmer však ustúpil človečenstvu. „Viete čo, vždy už budem mať pri svojom mene jeden štart na PGA Tour. Vidieť pritom svoju rodinu, svojich priateľov. Neviem, čo bude ďalej, neviem, či ich ešte niekedy uvidím. Strašne moc to pre mňa znamená. Bolo to veľkolepé,“ skonštatoval Morris, ktorého teraz čaká náročná chemoterapia.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv