Neprehliadnite

Ryder Cup: Tím USA ovládol 43. ročník vo Wisconsine, domáci vyhrali 19:9

 

V podstate to bol víťazný scenár na spôsob štart-cieľ. Americkí golfisti dominovali od úvodného dňa a na 43. ročníku prestížneho Ryder Cupu zdolali na ihrisku Whistling Straits vo Wisconsine výber Európy presvedčivo 19:9.

Američania vyhrali doma rovnako ako naposledy v roku 2016, keď sa hralo v Minnesote. Pred tromi rokmi uspeli doma európski hráči. Výber USA tak zvýšil celkové vedenie v prestížnej sérii na 26:14. Súčasne sa tak opäť potvrdili opäť slová viacerých odborníkov, ktorí sa dožadujú dôslednejšieho výberu ihrísk pre prestížny rydercupový súboj.V opačnom prípade sme a budeme svedkami toho, že Európania dominujú na technickejších ihriskách na starom kontinente a Američania zasa v zámorí.

Na úvod dvojhier vo Whistling Straits síce porazil Severný Ír Rory McIlroy olympijského víťaza Xandera Schauffeleho, ale potom vyhrali za americkú stranu Patrick Cantlay, Scottie Scheffler a Bryson DeChambeau.. Scheffler pritom porazil prvého hráča sveta Španiela Jona Rahma. Víťazný polovičný bod v singloch pridal ambiciózny Collin Morikawa. „Pre Američanov začína nová éra Ryder Cupu. Máme dosť mladých skvelých chlapcov, ktorí budú súčasťou tímu relatívne dlho,“ povedal víťaz FedEx Cupu Patrick Cantlay, ktorý zaznamenal tri a pol bodu.

Najúspešnejším hráčom na 43. ročníku Ryder Cupu sa stal Američan Dustin Johnson. Bývalý prvý golfista sveta sa podieľal na štyroch bodoch vo štvorhrách a piaty pridal v dvojhre resp. V singloch. „Som nesmierne sklamaný,“ uviedol v slzách severoírsky hráč McIroy a musel prerušiť televízny rozhovor. „Toto je najdôležitejšia tímová súťaž, ktorú poznám. Bol to veľmi ťažký týždeň,“ doplnil. V tíme Európy potvrdil Angličan Ian Poulter svoj štatút neporaziteľnosti v rydercupových dvojhrách.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv