Neprehliadnite

Neskromný Koepka si verí na Woodsa aj Nickluasa

 

Americkému golfistovi Brooksovi Koepkovi sebavedomie rozhodne nechýba. Hoci svoj posledný major titul získal pred dvoma sezónami, stále verí, že v počte vyhraných grandslamových turnajov z veľkej štvorky dostihne ešte aj Tiger Woodsa.

V historickej tabuľke najlepších golfistov na major turnajoch vedie s osemnástimi titulmi legendárny Američan Jack Nicklaus, za ním figuruje na druhej priečke s 15 major titulmi Woods. , Fyzicky disponovaný Koepka ich zatiaľ vlastní len štyri. Koepka patrí k najefektívnejším golfistom na major turnajoch. Zámorský borec vletel na scénu turnajov veľkej štvorky v pozoruhodnom štýle.

V rokoch 2017 až 2019 vyhral hneď štyri z nich, keď najprv triumfoval dve sezón po sebe na US Open a potom aj na PGA Championship. Okrem toho má na svojom konte ešte dvanásť umiestnení v TOP 10, z toho tri získal v tomto roku. Možno aj preto verí, že v historických tabuľkách môže v nadchádzajúcich rokoch naháňať tých najväčších velikánov.

Myslí predovšetkým na zranenú dvojku Woodsa, ale aj ten relatívne ďaleko. „Myslím si, že ho na majoroch môžem dohnať. Verím tomu. Nevidím nič, čo by mi v tom mohlo zabrániť,“ skonštatoval Koepka na adresu ataku na Woodsa. Tridsaťjedenročný Koepka predpokladá, že medzi golfovou elitou sa bude pohybovať ešte ďalších 14 rokov.

Keby som vyhral každý rok jeden major, dostihnem aj Jacka. Ľudia si to mylne vysvetľujú ako namyslenosť. Ja tomu ale skutočne verím. Keby som tomu neveril, nemohol by som o tom ani uvažovať. Keď neveríte, že môžete vyhrať, na čo potom vôbec týčkujete?“ položil si Koepka básnickú otázku. Američan bude mať najbližšiu šancu v apríli na US Masters, pričom v Augusta National bol najlepšie druhý v roku 20019.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv