Neprehliadnite

Faldo Series Slovakia: Na európske finále sa kvalifikovalo víťazné kvinteto

 

V golfovom rezorte Black Stork Veľká Lomnica sa uskutočnil už 12. ročník národnej finálovej súťaže Faldo Series Slovakia, V priebehu troch dní bojovalo o postup na Grand Final Faldo Series vo Veľkej Británii celkovo 55 hráčov zo Slovenska, Česka a Maďarska. Na európske finále sa našich zástupcov kvalifikovalo päť hráčok respektíve hráčov.

V kategórii juniorov do 21 rokov sa na ostrovoch predstaví Pavol Mach z GKAK (77+73+73), ktorý na poslednej jamke predstihol dovtedy vedúceho Jakuba Hrindu. V súťaži juniorov do 18 rokov si vybojoval miestenku do Veľkej Británie René Bergendi z Penati GC (69+71+77), ktorý sa dostal v tejto sezóne aj do oficiálneho svetového rebríčka amatérskych hráčov (WAGR).

Svoje kvality potvrdil aj v celkovej kvalifikácii na 54 jamiek, keď suverénne vyhral aj nad staršími hráčmi. V súťaži juniorov do 16 rokov sa tešil z postupu na európske finále aj český tínedžer Václav Švub ml. (69+77+83). V kategórii junioriek do 21 rokov sa podľa očakávania kvalifikovala Antónia Zacharovská z LGK (73+76+73). Medzi juniorkami do 16 rokov predviedla najvyrovnanejšie výkony počas troch dní s vrtochmi počasia.

maďarská reprezentantka Emma Jaczkovicsová z Golfiesta SE (74+76+75). Celkovým víťazom sa stal René Bergendi z Penati GC). Všetci víťazi okrem medailí a vecných cien dostali pozvánku na Grand final od legendárneho Sira Nick Falda. Turnaj sa niesol v znamení výraznejších zrážok a chladnejšieho počasia, čo sťažilo hráčom podmienky hry, ale neodradilo ich to. Hrali juniori od 11 rokov, pre mnohých to bola prvá skúsenosť s medzinárodným turnajom, pre iných zase prvá skúsenosť s majstrovskými odpaliskami.

-jj-, SKGA

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv