Neprehliadnite

OH 2020: Olympijské zlato pre Nelly Kordovú

 

Zlatú medailu na olympijskom turnaji v golfe žien v Tokiu získala aktuálna svetová jednotka Nelly Kordová z USA. Dcéra bývalého československého tenistu Petra Kordu mala v Kasumigaseki Country Clube celkové skóre sedemnásť úderov pod par.

Striebro si v Japonsku pod piatimi kruhmi vybojovala domáca golfistka Mone Inamiová, ktorá v play-off zdolala favorizovanú Lydiu Ko z Nového Zélandu. Česká dvojnásobná olympionička Klára Spilková skončila na delenom 23. mieste a výrazne si tak vylepšila 48. priečku z predchádzajúcej olympiády v Riu de Janeiru. V sobotňajšom finálovém kole vyrovnala svoj doterajší najlepší výkon z 1. kola za 69 rán (-2) a dohrala s celkovou bilanciou -5.

Staršia sestra Nelly Kordovej Jessica, ktorá skončila pod piatimi kruhmi na 15. mieste, okamžite gratulovala k rodinnému úspechu. A nezabudla pred médiami vyzdvihnúť výnimočnú formu svojej sestry, ktorá ovládla už tretí turnaj z posledných štyroch súťažných štartov vrátane majoru. „Toto je pre mňa niečo ako status legendy, keď máte také obdobie,“ zdôraznila Jessica. V sobotu sa nakoniec nepotvrdila hrozba skrátenia olympijského turnaja kvôli počasiu na tri kolá.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv