Neprehliadnite

Oficiálny svetový svetový rebríček (OWGR) čakajú zmeny

 

Od budúcej sezóny sa začne počítať nový oficiálneho svetového rebríčka profesionálov (OWGR) podľa prerobeného systému, na ktorom sa začalo pracovať už v roku 2019. Podľa jeho prevádzkovateľov bude obsahovať modernizovaný výpočet sily hráčskeho poľa na základe analytických technik. Nový rebríček bude naďalej založený na dvojročnom cykle a do platnosti vstúpi v auguste 2022.

Zásadnou novinkou je, že sa budú na turnajoch započítavaných OWGR hodnotiť všetci hráči podľa rovnakého systému, nie len golfistov z Top 200. Z kalkulácie zmiznú takzvané minimálne bodové hodnoty a vlajkové turnaje. „Prí výpočtoch sily štartovného poľa dochádzalo k určitej miere zaujatosti. To znamená, že určitá úroveň výkonov bola buď podhodnotená alebo nadhodnotená,“ uviedol člen technickej komisie OWGR Billy Schroder.

Takzvané minimálne hodnoty sily štartovného poľa zostanú len u major turnajov. Za major titul dostanú víťazi 100 bodov do rebríčka, a u The Players Championsip, kde dostane šampión 80 bodov. Vstavané minimá, ktoré sa používajú pri výpočtoch pre takzvané „vlajkové“ akcie, budú z rebríčku odstránené. Výpočet sily štartovného poľa by mal byť teraz omnoho presnejší a vypočítavať sa totiž bude z aktuálnej kvality každého hráča v štartovnom poli. Podľa Schrodera urobili s kolegami v posledných rokoch mnoho práce na vylepšenie presnosti existujúceho systému.

Chceme zaistiť, aby hodnotenie odrážalo súčasné golfové normy s dôrazom na to, že major šampionáty sú vrcholom hry. Veľkou časťou toho je, že chcete byť odmenený za víťazstvo. Takže pokiaľ hráč vyhrá major alebo významný turnaj, mal by vidieť uspokojivejší posun v rebríčku,“ uviedol Schroder. Vedenie OWGR na základe modelov využívajúcich nový systém odhaduje, že Top 10 by mala zostať v podstate rovnaká. V Top 50 by však malo dôjsť k posunom dvoch až piatich hráčov.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv