Neprehliadnite

Czech Masters: Hviezdy Stenson a Sabbatini, ale aj rekordná účasť domácich

 

Akonáhle si v stredu popoludní prevzal golfista Rory Sabbatini ďakovací dekrét od slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej, vyrazil späť do Českej republiky. Bude totiž jednou z hviezd siedmeho ročníka turnaja D+D Real Czech Masters, ktorý sa koná na ihrisku Albatross od štvrtka do nedele.

Na Czech Masters bude slovenský golfista Sabbatini štartovať druhýkrát, ale tentoraz ako strieborný olympionik z Tokia. V nedeľu mu o jednu ranu utiekol postup do Play-offs FedEx Cupu na PGA Tour, teraz si chce napraviť stratený apetít. Na štartovnej listine v Albatrosse budú okrem Sabbatiniho ešte traja zástupcovia slovenského golfu – amatéri Pavol Mach, Tadeáš Teťák a Sebastian Vida. Turnaj série European Tour priviedol k našim západným bratom aj Henrika Stensona.

Major šampión, víťaz celej PGA Tour a European Tour, je zároveň strieborným olympijským medailistom z Ria 2016. Navyše, v Prahe je Stenson vôbec po prvý raz. „O účasť Henrika Stensona sme usilovali už niekoľko rokov, teraz to konečne vyšlo. Na svojom konte má mnoho cenných víťazstiev, bol dôležitou súčasťou úspešných európskych tímov v Ryder Cupe a je vzorom pre hráčov. Veríme, že vďaka jeho prítomnosti v Česku niektorí ďalší napríklad pribudnú,“ tvrdí Petr Dědek, majiteľ promotérskej spoločnosti Relmost.

Do českej metropoly opäť dorazí Pádraig Harrington, držiteľ dvoch Klaretových džbánov z  The Open a jedného titulu z PGA Championship. Harrington je navyše európskym rydercupovým kapitánom pre tohtoročný súboj Európy s US, ktorý sa koncom septembra uskutoční vo Whistling Straits. Znovu na Vysoký Újezd na Berounsku dorazí tiež šampión US Masters Danny Willett z Anglicka.

Do turnaja u našich susedov zasiahne v tejto sezóne rekordných 16 českých golfistov. Z tuctu profesionálov je aktuálne najväčšou hviezdou Ondřej Lieser. Nedávno sa zúčastnil v Tokiu ako historicky prvý Čech na olympijskom golfovom turnaji a vďaka svojmu celkovému prvenstvu na vlaňajšej Challenge Tour hráva tento rok pravidelne na European Tour. „Tento rok sa nám podarilo dohodnúť s European Tour navýšenie počtu hracích miest pre českých golfistov,“ informoval golfový nadšenec Dědek.

 

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv