Neprehliadnite

The Open: Oosthuizen vedie v polovici najstaršieho majoru s rekordným skóre

 

Juhoafrický golfista Louis Oosthuizen si v druhom kole britského majoru The Open upevnil vedenie. Linksové ihrisko Royal St George’s v Sandwichi obišiel na 65 rán, teda potreboval o jednu viac než vo štvrtok. Napriek tomu s výkonom 129 úderov po 36 jamkách vytvoril nový rekord turnaja.

Na čele 149. ročníka The Open figuruje skúsený Oosthuizen s náskokom jednej rany pred ambicióznym a nádejným Američanom Colinom Morikawom. S bilanciou 11 rán pod par v polovici British Open prekonal Oosthuizen starý rekord. Ten ešte v roku 1992 vytvoril Sir Nick Faldo v Muirfielde a o dekádu neskôr ho vyrovnal Brandt Snedeker na ihrisku v Royal Lytham and St. Annes.

Tridsaťosemročný Juhoafričan je zatiaľ na najlepšej ceste prelomiť prekliatie druhých miest, ktoré obsadil na predchádzajúcich dvoch majoroch. V máji na PGA Championship nestačil len na Američana Phila „Leftyho“ Mickelsona a minulý mesiac ho na US Open porazil len Španiel Jon Rahm.

O druhých miestach premýšľať nemám v pláne. Viem, že hrám dobre,“ uviedol sebavedomo Oosthuizen, ktorý v roku 2010 získal na British Open svoj jediný titul kategórie major. Vie, že za ním číhajú elitní hráči. Mladík Morikawa vlani ovládol PGA Championship, tretí Američan Jordan Spieth usiluje o štvrté prvenstvo na majore. Na delené štvrté miesto sa posunul prvý hráč sveta Dustin Johnson, ktorý by rád vylepšil druhé miesto z British Open z roku 2011.

Pozoruhodným úderom hole-in-one ozdobil druhé kolo Angličan Jonathan Thomson, ktorý trafil na prvý úder 16. jamku. „Úprimne povedané, je to fenomenálne. Neopísateľný pocit. Proste je to niečo úžasné,“ radoval sa z čerstvého športového úspechu 889. hráč svetového rebríčka, ktorý pohodlne prešiel katom.

Výsledky The Open po 2. kole:
/Sandwich, PAR: 70, dotácia: 11,5 mil. USD/
1. Oosthuizen (JAR) 129/-11 (64+65), 2. Morikawa (USA) 131/-9 (67+64), 3. Spieth (USA) 132/-8 (65+67), 4. Johnson (USA) 133/-7 (68+65), Scheffler (USA) 133/-7 (67+66), Frittelli (JAR) 133/-7 (66+67)

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv