Neprehliadnite

The Open: Návrat najstaršieho major turnaja za prítomnosti divákov

 

Po ročnej pauze zavinenej koronavírusovou pandémiou sa vracia na scénu najstarší golfový major The Open. Na linksovom ihrisku Royal St. George’s sa 149. ročník uskutoční aj s fanúšikmi, ktorých bude každý deň vpustených až 32.000. Favoritom je Španiel Jon Rahm.

Predvlani získal klaretový džbán pre víťaza Ír Shane Lowry, vlani sa kvôli pandémii po prvý raz v histórii turnaja nehralo. Kvôli covidu-19 sa tento rok ospravedlnilo sedemnásť hráčov, medzi nimi napríklad aj víťaz US Masters Japonec Hideki Macujama a Američan Zach Johnson, šampión The Open z roku 2015 zo St. Andrews. Hráči majú nariadenú prísnu bublinu a majú obmedzený pohyb len na ihrisko a hotel.

 

„Môžete nadávať, ale proste to musíme brať tak, ako to je,“ povedal druhý golfista sveta Rahm, ktorý môže ako siedmy hráč histórie vyhrať v jednom roku po US Open aj The Open. Naposledy to dokázal pred 21 rokmi Američan Tiger Woods, ktorý sa stále zotavuje z februárovej autonehody. Rahm patrí do okruhu favoritov, ale inak predpovedať víťaza je rovnako náročné ako udržať loptičku na zvlnených fervejoch s hlbokými bunkrami ihriska Royal St. George s parom 70.

The Open sa tam vracia po prvý raz od roku 2011, vtedy uspel až 111. hráč sveta Daren Clarke zo Severného Írska. V popredí by tento rok mali bzť napríklad prvý hráč sveta Američan Dustin Johnson či jeho krajania – tohtoročný víťaz PGA Championship Phil Mickelson a Justin Thomas. Víťaz štyroch major turnajov Brooks Koepka sa teší na výzvu linksového ihriska. „Musíte zapojiť svoju predstavivosť a kreativitu,“ poznamenal.

Z európskych hráčov sa môžu k Rahmovi pridať Rory McIlroy zo Severného Írska, Angličania Tommy Fleetwood a Lee Westwood. „Ihrisko vyzerá perfektne, lepšie, než som si pamätal,“ povedal McIlroy. Počítať by sa malo s nórskym talentom Viktorom Hovlandom, Juhoafričan Louis Oosthuizen bol zase tento rok druhý na majoroch – PGA Championship a US Open.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv