Neprehliadnite

The Open: Ďalšie ospravedlnenky, chýbať budú aj Macujama a Watson

 

Na rozdiel od vlaňajšej sezóny, keď najstarší z major turnajov – The Open zrušili kvôli covidovej pandémii, sa tento rok britský ívent uskutoční. Lenže aj v aktuálnej sezóne budú vynútené absencie práve kvôli Covidu-19, pričom na štartovnej listine budú absentovať aj veľké mená.

Zo štartovného poľa pre 149. ročník The Open na ihrisku Royal St. George’s totiž vypadol nielen senzačný víťaz aprílového US Masters Hideki Macujama z Japonska, ale aj Američan Bubba Watson, ktorý si zelené sako v Augusta National obliekal dokonca dvakrát. Macujamu pozitívne testovali na Covid-19 pred druhým kolom na turnaji Rocket Mortgage Classic na začiatku júla a od tej doby bol v karanténe. V súčasnej dobe je síce bez príznakov, ale jeho testy sú stále pozitívne.

Vzhľadom k prísnym opatreniam platným na Britských ostrovoch sa Macujama rozhodol na The Open nehrať. Aj preto, aby si zachoval nádej štartovať na olympijskom turnaji na domácej pôde v Tokiu. „Cítim sa dobre, ale zatiaľ som nemohol ani začať s prípravou na The Open. V kombinácii s obtiažnou cestou do Veľkej Británie, som sa rozhodol neštartovať. The Open mi veľmi chýba, ale teším sa, že si všetko vynahradím budúci rok v St Andrews. A že sa čo najskôr vrátim ku hre, ktorú milujem,“ vyhlásil Macujama.

Jednotlivci totiž potrebujú pre vstup do Spojeného kráľovstva negatívny test, avšak akýkoľvek pozitívny test by mohol viesť k desať až štrnásťdennej karanténe priamo vo Veľkej Británii. To by mohlo Macujamu pripraviť o štart na olympijskom turnaji v rodnom Japonsku. Covid-19, hoci v trochu inej podobe, zohral kľúčovú úlohu aj prípade Bubbu Watsona. Držiteľ dvanástich turnajových titulov na PGA Tour bol údajne veľmi blízko v kontakte s človekom nakazeným vírusom, a preto radšej štart na The Open vzdal.

„S veľkým sklamaním musím oznámiť, že nebudem štartovať na The Open, pretože som sa vystavil priamemu kontaktu s osobou, ktorá mala pozitívny test na covid. Hoci som očkovaný a prešiel som aj testom, neuplynulo dosť času, aby som sa mohol v pokoji pripojiť k charterovému letu a riskoval to, že vystavím nákaze ďalších hráčov,“ uviedol Watson vo svojom stanovisku na sociálnej sieti. Ich miesta na turnaji zaujali Američania Harold Varner III a Brendan Steele.

Ďalšími najbližšími náhradníkmi sú John Catlin a Adam Long. Ázijský borec Macujama a Američan Watson ale nezostali jedinými golfistami, ktorí sa zo 149. ročníka The Open ospravedlnili. Covid-19 ale nebol dôvodom ich absencie. K. H. Lee chce byť pri narodení svojho dieťaťa, Danny Lee je zranený a Matthew Wolff odstúpil kvôli svojim psychickým problémom. Túto trojicu už nahradili v štartovom poli Andy Sullivan, Antoine Rozner a Troy Merritt.

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv