Neprehliadnite

Rocket Mortgage Classic: Austrálčana Davisa rozžiaril premiérový titul

 

Po bogey na šestnástej jamke sa zdalo, že šanca na prvý titul v kariére sa rozplynul. Potom ale prišla zázračná rana z bunkeru na eagle na sedemnástke, na záverečnej osemnástke birdie a razom bol Cam Davis opäť v hre. Oslavovať ale mohol 26-ročný Austrálčan až na piatej jamke play-off.

Pred týždňom sa o víťazovi na turnaji PGA Tour rozhodlo až na ôsmej jamke play-off, ďalšie poduajtie zámorskej série Rocket Mortgage Classic v Detroite priniesol len o tri jamky kratšie rozuzlenie. „Bolo to dlhé play-off. Skoro sme sa priblížili k tomu z minulého týždňa. Som veľmi rád, že to dopadlo tak, ako to dopadlo,“ lakonicky zhrnul dianie na ihrisku Cam Davis. Potreboval totiž päť jamiek v rozstrele, aby zdolal najskôr Joaquína Niemanna z Čile a potom aj Američana Troya Merritta.

Cestu za titulom si ale najskôr skomplikoval sám, keď na šestnástke zahral bogey. Lenže na päťparovej sedemnástke poslal tretiu ranu z bunkeru zázračne do jamky a zapisoval eagle. Obrat potom dokonal na osemnástke puttom z dvoch metrov do birdie. Dohral ako prvý so skóre -18 a musel čakať na záverečný flajt Niemann a Merritt. Keď ani jeden z nich nezahral birdie, ktoré by ho posunulo na -19, išli všetci traja na dodatočné jamky.

Hneď na prvej jamke vypadol z hry juhoamerický zástupca, ktorý počas celého turnaje, teda 72 jamiek nezahral ani jediné bogey. To prvé a osudné prišlo až na prvej jamke play-off. „Tak to proste chodí. Mohol som turnaj rozhodnúť už podstatne skôr. Nepremenil so šancu na birdie už na štrnástej jamke a to isté na sedemnástke do eaglu a na osemnástke opäť do birdie,“ zhrnul Niemann.

Davis, ktorého doteraz športovým maximom bol triumf na Australian Open 2017, kde porazil hviezdy Jasona Daya, či Jordana Spietha, mohol rozhodnúť už na prvej jamke, ale putt z dvoch metrov nepremenil. Podarilo, sa mu to až na piatej jamke play-off, ktorou bola trojparová pätnástka. „Je to pro mňa ešte stále neskutočný pocit. A od sedemnástej jamky to pre mňa bolo hektické,“ priznal 26-ročný Austrálčan, ktorý má americkú manželku a aktuálne žije v Seattli. V aktuálnom rebríčku FedExCupu sa posunul z 81. na 34. priečku.

„Len som sa snažil vypudiť z hlavy myšlienky na to, o čo ide, a snažil sa čo najlepšie trafiť každú ranu. Hovorí sa to jednoducho, ale bolo to pod takým tlakom náročné. Nedarilo sa mi premieňať putty. Ale stále som dával do hry všetko, aby to to dobre dopadlo,“ opísal Davis napínavý záver. Merritt útočil na svoj tretí titul na PGA Tour, ale bez úspechu. „Cam robil, čo musel. Trafil každú ranu na green, mal päťkrát šancu vyhrať, zahral skvelé údery. Proste hral fantasticky a klobúk dolu pred ním,“ zložil poklonu svojmu súperovi.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv