Neprehliadnite

OH 2020: Američan DeChambeau si pre Covid-19 nezahrá, nahradí ho Reed

 

 

Olympijský sen Brysona DeChambeaua sa vyprchal ešte skôr, ako mohol vôbec americký borec do Tokia odcestovať. Aktuálne šiesty hráč sveta mal pred odletom do dejiska olympijských hier pozitívny test na Covid-19.

Fyzicky disponovaného golfistu, ktorý do golfovej módy vrátil bekovku, v mužskom turnaji nahradí krajan Patrick Reed. „Je to pre mňa nesmierne a hlboké sklamanie, že sa nemôžem zúčastniť na olympijskom turnaji v Tokiu a hájiť farby USA,“ uviedol 27-ročný golfista DeChambeau, ktorý má na konte osem titulov na zámorskej PGA Tour.

„Reprezentovať svoju krajinu pre mňa znamená doslova všetko a bolo pre mňa nesmiernou cťou byť súčasťou olympijského tímu. Prajem všetkým ostatným veľa šťastia v Tokiu. Sám sa teraz zameriam na to, aby som sa čo najskôr uzdravil a vrátil sa na turnaje, akonáhle to bude možné,“ dodal Američan, ktorý vlani ovládol US Open.

Jeho miesto v olympijskej zostave zaujal kontroverzný Reed, ktorý sa k tímu pripojí v Japonsku potom, čo prejde všetkými požadovanými kontrolnými testami. Víťaz US Masters z roku 2018 doplní už skôr nominovanú trojicu v zložení Collin Morikawa (pozn. pred dvoma týždňami zvíťazil na The Open), Justin Thomas a Xander Schaufelle.

„Viem, ako musí byť Bryson sklamaný, že nemôže hrať na olympijskom turnaji, a prajem mu, aby sa dal čo najskôr do poriadku. Sám urobím všetko preto, aby som hral čo najlepšie. Som nadšený, že som dostal príležitosť reprezentovať svoju krajinu a byť súčasťou olympijského tímu USA v Tokiu,“ okomentoval Reed nečakanú zmenu. Golfový turnaj mužov pod piatimi kruhmi, štartuje aj za účasti slovenského reprezentanta Roryho Sabbatiniho vo štvrtok prvým kolom na ihrisku Kasumigaseki Country Clubu.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv