Neprehliadnite

Kaskáda Golf Challenge: Kolaps turnajovej manažérky Lipscombeovej s tragickým koncom

 

 

Tragickú dohru mal tohtoročný ročník Kaskáda Golf Challenge. Počas turnaja skolabovala Clare Lipscombeová, ktorá na Kaskádě pracovala v rámci tour office Challenge Tour. Po týždni trvajúcom neúspešnom boji napokon zomrela vo Fakultnej nemocnici u sv. Anny v Brne.

Prakticky ihneď na tragickú správu a fatálnu udalosť zareagoval celý golfový svet. Na turnaji neďaleko Brna dohrali druhé kolo v poradí druhej tohtoročnej akcie z kalendára Challenge Tour v Českej republike. Talianski futbalisti práve oslavujú postup do semifinále európskeho šampionátu po výhre nad Belgickom a na Kaskádě sa všetko chystalo k nočnému kľudu pred víkendovými bojmi. Bolo to však ticho pred tragickou „búrkou“…

Po 23. hodine, keď dorazila na svoju hotelovú izbu, ešte stihla 43-ročná Lipscombeová napísať sms správu turnajovému riaditeľovi Garymu Butlerovi, že sa necíti dobre. Ten už ju však ale o malú chvíľu neskôr našiel v bezvedomí. Na Kaskádu sa okamžite zbehli všetky dostupné zložky integrovaného záchranného systému. Obľúbená Clare dostala bezprostrednú lekársku pomoc a okolo polnoci ju previezli do nemocnice.

Ani tam už jej ale nedokázali pomôcť. Dôvodom bol akútny infarkt následkom disekcie aorty. „Všetkých nás táto tragická udalosť zasiahla. S Clare sme sa stretávali relatívne pravidelne na viacerých našich turnajoch, vždy rozdávala radosť a dobrú náladu na všetky strany. Súcitime s jej rodinou,“ povedal k tragédii Petr Dědek z promotérskej spoločnosti Relmost, ktorá turnaje European a Challenge Tour v Českej republike organizuje.

Odborníci v brnenskej nemocnici sa sedem dní snažili o malý medicínsky zázrak. Ten sa však napokon nepodarilo uskutočniť, pričom podľa českých lekárov už nebola ani šanca na vyliečenie doteraz energicky pôsobiacej ženy. Napokon práve rodina, konkrétne otec Roy a sestra Katie, v piatok, presne týždeň po nešťastnej udalosti, rozhodli o odpojení Clare od prístrojov na jednotke intenzívnej starostlivosti.

„Naše myšlienky a modlitby sú teraz s Royom a Katie, a tiež s jej mamou Sylviou, ktorá zo zdravotných dôvodov nemohla odcestovať do Českej republiky. Niektorí ľudia v živote proste vyžarujú radosť, a to pre mňa bola Clare. Kedykoľvek som ju stretol vo Wentworthe, alebo na niektorom z našich turnajov, pozdravila ma s úsmevom na tvári a niečomu sme sa spoločne zasmiali. Je pre mňa zničujúce, že už to nikto z nás nezažije,“ odkázal Keith Pelley, šéf European Tour.

Lipscombeová pracovala pre European Tour od marca 2014 a až do roku 2019 bola turnajovou koordinátorkou. Od sezóny 2020 potom už pracovala ako turnajová manažérka na akciách európskej série, a to ako European Tour, tak Challenge Tour. Ešte predtým pôsobila v anglickom Wentworthe v tamojšom klube ako event manažérka, keď mala na starosti všetky korporátne golfové dni. Lipscombeová bola samozrejme tiež skvelou golfistkou.

Po úspešnej amatérskej kariére s mnohými významnými titulmi prestúpila v roku 2003 k profesionálkam a sedem rokov bola členkou Ladies European Tour. Počas uplynulého víkendu na Clare spomínali nielen hráči na European Tour, ale aj na Challenge Tour. Na jej počesť viacero z nich vyrážali na zelený koberec s čiernou stužkou na šiltovke alebo inej časti oblečenia a na prvých odpaliskách ju pripomínala červená ruža. Vlajky potom viali na pol žrde.

Svoje senzačné tretie kolo za 66 rán jej na Scottish Open venoval Juhoafričan Dean Burmester, ktorý na druhej deviatke zapisoval štyri dvojky v rade a aj vďaka dvom eaglom na nej potreboval len 28 úderov. „Bude nám veľmi chýbať, bola to veľmi milá dáma,“ súkal zo seba v sobotu večer na jednu stranu šťastný, ale tiež zdrvený Burmester: „Povedal som Linde (pozn. jednej z Clareiných spolupracovníčok), že tam so mnou ona na tej druhej deviatke bola a dala mi všetky ty dvojky.“

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv