Neprehliadnite

Czech Masters: Hlavnou hviezdou švédsky major šampión Stenson

 

Jedným z ťahákov turnaja D+D Real Czech Masters bude švédsky víťaz britského majoru The Open a bývalý druhý hráč sveta Henrik Stenson. Česká zastávka na okruhu European Tour sa v tejto sezóne vracia do kalendára po vlaňajšej pauze a na ihrisku Albatross vo Vysokom Újezde sa bude hrať od 19. do 22. augusta s dotáciou milión eur.

Turnaj D+D Real Czech Masters v minulosti hrali viacerí hviezdni golfisti ako Juhoafričan Ernie Els, Angličania Lee Westwood a Danny Willett, Nemec Martin Kaymer či Američan John Daly. Vlani sa mužská akcia kvôli koronavírusovej pandémii neuskutočnila. Medzi prihlásenými na siedmy ročník sú aj dvojnásobný víťaz turnaja Belgičan Thomas Pieters či ostrieľaný Pádraig Harrington z Írska, medzi českými hráčmi nebude chýbať domáca jednotka Ondřej Lieser.

Štyridsaťpäťročný Stenson získal slávny Klaretový džbán za triumf na The Open v roku 2016 a celkovo si pripísal na konto už 21 profesionálnych titulov.  Šesť z nich zaznamenal na PGA Tour, jedenásť na European Tour. V roku 2016 získal tiež striebornú medailu na olympiáde v Riu de Janeiru. „Už sa nemôžem dočkať, až si v auguste natýčkujem na Czech Masters. Takže Praha, ideme na to,“ odkázal trojnásobný člen víťazného rydercupového tímu Stenson. „O Henrika Stenson sme stáli dlhodobo. Tento rok sa konečne stretli naše kalendáre a Henrik môže do Prahy doraziť. Veríme, že bude veľkým lákadlom pre fanúšikov, na ktoré sa na Albatrosse tešíme,“ uviedol  Petr Dědek, majiteľ spoločnosti Relmost, ktorý turnaj organizuje.

Faktom je, že obrovitý Švéd momentálne neprežíva najlepšie chvíle vo svojej športovej kariére. Naposledy sa výrazne presadil na záver roka 2019, keď na Bermudách vyhral exhibičný súboj Hero World Challenge. Od tej doby strieda chabé umiestnenia s minutými katmi a vo svetovom rebríčku sa prepadol na 172. priečku. Nádejne vypadalo až jeho domáce vystúpenie na začiatku júna na spoločnom podujatí európskom okruhu mužov a žien – Scandinavian Mixed. Na turnaji, ktorý pomáhal organizovať, obsadil 23. pozíciu. Teraz ho čaká The Open, kde sa už raz ziskom majoru zapísal do histórie golfu.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv