Neprehliadnite

V Báči rozdávali tituly pre majstrov stredných a základných škôl

 

Druhý júnový utorok sa na ihrisku Welten-Báč konali pod záštitou SKGA, SOŠV a SSG majstrovstvá stredných a základných škôl v golfe. Na turnaj sa celkovo prihlásilo 39 hráčov a hráčok plus ďalších deväť hrajúcich v Open kategórii.

Tento rok to bol už jubilejný 10. ročník tohto turnaja. Aj preto boli pre hráčov pripravené doplnkové súťaže ako napríklad longest drive, nearest to the pin, 30 m dlhý putt (nearest to the pin na putting greene). Program spestrila aj tombola a hráči mali po hre možnosť zúčastniť sa aj na odborných seminároch. Teší ma, že golf na Slovensku, hlavne teda juniorsky golf, sa pomaličky rozrastá. Myslím, že teraz budem hovoriť za všetkých či už SSG, SKGA alebo SOŠV keď poviem, že všetci máme rovnaký cieľ. Chceme prilákať čo najviac mladých hráčov a umožniť im hrať tento úžasný šport. Hlavné je, aby hrali golf pre radosť, lebo ich baví,“ povedala manažérka turnaja počas slávnostného príhovoru.

Slávnostný odpal mala na starosti bývalá absolventka Súkromného Slovanského gymnázia. Michaela Patzeltová. Turnaj na rany v kategórii chlapcov vyhral Lukáš Gabura (Penati GC) so 72 ranami a pekným eaglom na jamke č. 12. Na druhom mieste skončil Jakub Plech (GK Tále) so 74 ranami a na tretí bol Matias Masár (GC Pegas) so 75 ranami. V kategórii žien skončila na prvom mieste Petra Babicová (GK Tále) s výsledkom 70 rán (-2), na druhej priečke figurovala Emma Višňovská (Lomnický GK) so 79 ranami a bronz si vybojovala Rebecca Ann Náhliková (GC Welten) s 82 ranami. V kategórii družstiev na prvom mieste skončila Základná škola s materskou školou Vančurova Trnava v zložení Novotný (81) a Labanc (87).

Titul slovenského vicemajstra si s rovnakým skóre ako tretie družstvo ale lepšou „devinou“ vybojovalo Gymnázium Metodova Bratislava v zložení Náhliková (82) a Náhlik (92). Tretiu priečku obsadila Stredná športová škola Jozefa Herdu v zložení Martinus (83) a Vranková (91). Nearest to the pin so vzdialenosťou 3,2 m od jamky vyhrala Olívia Grachová. Disciplínu longest drive medzi ženami vyhrala Petra Babicová a v kategórii longest drive mužov triumfoval Boris Nižňanský. Cenu najmladší hráč si odviezol Ferko Kuták a najmladšia hráčka Sofia Ivancová.

-jj-, skga

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv