Neprehliadnite

The Memorial: Rahma zastavil pred triumfom Covid-19, oslavuje Cantlay

 

Dokonale skrotil nervy na dodatočnej jamke a ovládol jeden z najrenomovanejších turnajov na PGA Tour. Okrem toho zhrabol Patrick Cantlay po triumfe na turnaji The Memorial v Dubline víťaznú dotáciu vo výške 1,6 milióna amerických dolárov a extra body do seriálu FedEx Cup.

Napriek tomu, mal triumf amerického borca trochu trpkú príchuť a nedokázal sa radovať naplno. „Je to zvláštny pocit…“ Vo finále totiž chýbal španielsky smoliar Jon Rahm, ktorý po treťom dejstve s pohodlným náskokom viedol, lenže musel po pozitívnom teste na koronavírus odstúpiť. V sobotu skvostný Rahm si na ihrisku Muirfield Village v Ohiu vystrieľal rekordné skóre po 54 jamkách (-18), dorovnal bradatý rekord Tigra Woodsa, trafil dokonca aj hole-in-one.

Pred štvrtým kolom mal luxusný náskok šiestich rán, čo v histórii PGA Tour nestačilo na víťazstvo len v siedmich prípadoch. To všetko už je však len v rovine teórie, a keby…. Tretieho hráča sveta vedenie zámorskej série v pondelok upozornilo, že sa bude musieť podrobiť každodennému testovaniu, pretože jeden z jeho blízkych kontaktov bol pozitívny na Covid-19. Dvadsaťšesťročný Bask mal všetky testy negatívne až do posledného realizovaného tesne pred štartom tretieho kola.

Negatívny výsledok vyšiel v dobe, keď bol Rahm ešte na ihrisku, a kontrolný test následne nákazu potvrdil. Španielsky mohutný golfista sa tak dozvedel o pozitívnom teste krátko potok, čo uzavrel učebnicový súťažný deň. „Som neskutočne sklamaný, že musím odstúpiť. Je to jedna z vecí, ktorá sa v živote stáva. To, ako na také okamžiky zareagujeme, nás definuje,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení na twitteri Rahm, ktorý ani symptómy Covidu-19 nemá.

Bývalý líder profesionálneho aj amatérskeho svetového rebríčka musel do izolácie, ktorá skončí 15. júna – dva dni pred štartom US Open. A preto už len zopodiaľ Rahm sledoval, ako turnaj, ktorý hostí legendárny Jack Nicklaus, dopadne. Rozhodovalo sa nakoniec až v rozstrele a na prvej dodatočnej jamke uspel Cantlay pred ambicióznym krajanom Collinom Morikawom. Obaja sa po odstúpení Rahma dostali spoločne do vedenia a o prvé miesto sa delili aj po 18 nedeľňajších jamkách so skóre -13.

Cantlay na poslednej jamke tesne minul sedemmetrový putt, ktorý by mu zaistil víťazstvo už po štvrtom kole, ale na prvej jamke v play-off už zo zhruba polovičnej vzdialenosti nezaváhal. Morikawa oproti tomu ani nie dvojmetrový putt nepremenil a ponúkol svojmu krajanovi druhé víťazstvo na turnaji počas troch rokov. „Bol to skutočne dobrý týždeň, hral som dosť slušne väčšinu každého dňa,“ pochvaľoval si Cantlay.

Čerstvý a šťastný šampión však ale netajil, ako Rahmova vynútená absencia výsledok turnaja ovplyvnila. „Je to nešťastná situácia. Všetci vrátane mňa vedia, že by to dnes vypadalo úplne inak, keby sa to nestalo. Ale ja s tým nič nenarobím. Proste som sa snažil vymazať to z hlavy a sústrediť sa,“ vysvetľoval 29-ročný Američan po štvrtej výhre na PGA Tour.

Výsledky turnaja The Memorial
/Dublin, PAR: 72, dotácia: 9,3 mil. USD/
1. Cantlay (USA) 275/-13 (69+67+68+71) na 1. dodatočnej jamke, 2. Morikawa (USA) 275/-13 (66+72+66+71), 3. Scheffler (USA) 277/-11 (67+71+69+70), 4. Grace (JAR) 278/-10 (68+72+ +67+71), 5. Reed (USA) 280/-8 (71+71+69+69), 6. Homa (USA) 282/-6 (69+69+72+72), Walker (USA) 282/-6 (74+69+74+65) a Lowry (Ír.) 282/-6 (69+71+72+70).

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv