Neprehliadnite

Na olympiáde v Tokiu bude Slovensko reprezentovať Sabbatini

 

Štvrtý júnový utorok Medzinárodná golfová federácia (IGF) definitívne potvrdila 60 hráčov, ktorí sa kvalifikovali na olympijské hry Tokio 2020. Na zozname figuruje aj Rory Sabbatini (43. miesto), ktorý pre slovenský golf vybojoval historickú účasť na olympijskom turnaji (29. júla – 1. augusta 2021).

Návrat nášho športu pod päť olympijských kruhov je významná vec, ešte viac mu pomohol. Verím, že v prípade môjho štartu na olympijských hrách ešte výraznejšie spropagujeme a spopularizujeme golf na Slovensku,“ povedal Rory Sabbatini pred dvoma rokmi pri podpise prihlášky Slovenska na Hry XXXII. olympiády. Práve od roku 2019 hrá rodák z juhoafrického Durbanu nielen na okruhu PGA Tour pod slovenskou vlajkou.

Paradoxne, na olympijský turnaj do krajiny vychádzajúceho slnka sa nekvalifikoval ani jeden z medailistov z Rio de Janeira 2016, kde sa golf vrátil na zoznam olympijských športov po viac ako storočí. V Tokiu tak budú chýbať zlatý Angličan Justin Rose, strieborný Švéd Henrik Stenson, či bronzový Američan Matt Kuchar. Okrem toho o turnaj pod piatimi kruhmi neprejavilo z rôznych dôvodov záujem sedem kvalifikovaných hráčov.

Z olympijského turnaja sa tak odhlásili Američan Dustin Johnson, Matt Fitzpatrick, Lee Westwood a Tyrrell Hatton z Veľkej Británie, Austrálčan Adam Scott, Juhoafričan Louis Ooosthuizen a Španiel Sergio García. Na zozname účastníkov turnaja ich tak nahradili ďalší hráči v poradí. V mužskej kategórii sa predstavia golfisti z 36 krajín, pričom plný počet – kvarteto hráčov pošle do hry len reprezentácia USA. Dejiskom oboch golfových turnajov bude klub Kasumigaseki, ktorý leží v meste Kawagoe v prefektúre Saitama na predmestí Tokia.

/Zoznam kvalifikantov golfového turnaja na OH 2020 v Tokiu nájdete tu/

-jj-, SKGA

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv