Neprehliadnite

MMSR amatérov v hre na rany: Národné tituly pre Drocárovú a Bergendiho

 

Golfový rezort Black Stork vo Veľkej Lomnici bol v júni dejiskom finálového kola Medzinárodných majstrovstiev Slovenska amatérov 2021 v hre na rany. Národné tituly si pod končiarmi Vysokých Tatier vybojovali Katarína Drocárová (GC Welten) a René Bergendi (Penati GC).

So stúpajúcou teplotou vzduchu stúpalo aj napätie, takže o tituly sa bojovalo do posledného patu. V kategórii žien zaútočila Antónia „Tonka“ Zacharovská (Lomnický GK) na Drocárovú, ktorá viedla po 3. kole, ale tento atak jej celkom nevyšiel. Najlepší ženský výkon posledného kola (71 rán) síce patrí Tonke, ale tentoraz to stačilo „len“ na druhé miesto za Drocárovou. O bronzovú priečku v národnej súťaži súperili okrem Laile Hrindovej (Lomnický GK) aj Petra Babicová, Lea Klimentová a Ema Dobiášová.

O konečnom treťom mieste Hrindovej rozhodla vyrovnanosť výkonov. V mužskej kategórii boli boje ešte urputnejšie, o celkovom poradí rozhodla jedna rana. Z prvenstva sa tešil Philipp Pakosch z Poľska pred krajanom Alejandrom Pedrycom a domácim Reném Bergendim, ktorý sa tak stal amatérskym šampiónom Slovenska. Matej Zeman určite nečakal, že posledné kolo bude jeho najhoršie, na jeho konečnom výsledku sa podpísali hlavne jamky 9 až 12.

Zeman tak dal šancu bojovať o titul na národnom šampionáte ďalším. Najlepšie ju využil Matúš Kudláč (GC Welten), ktorý podal vzácne vyrovnané výkony (74+73+73+73) a patrí mu titul slovenského vicemajstra. O ranu za Kudláčom zaostal Lukáš Gabura (Penati GC) a získal bronz na domácich majstrovstvách. Slovenská jednotka Pavol Mach mal nevydarené 3. a 4. kolo a skončil v poli porazených.

Náročný turnaj na 72 jamiek, v horúcom počasí a na ihrisku náročnom na presnosť a kontrolu úderov. Päť dni v nádhernom, ale naozaj teplom počasí, preverilo fyzické, aj psychické sily hráčov. Množstvo výsledkov sa zlomilo v poslednom kole, neraz na poslednej, neľahkej jamke. Ďakujeme golfovému rezortu Black Stork a Lomnickému golfovému klubu, miestnym greenkeeperom, rozhodcom, recepcii a celému personálu za výbornú spoluprácu,“ povedal turnajový manažér SKGA Rastislav Michalák.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv