Neprehliadnite

KPMG PGA Championship: Nelly Kordová má prvý major a je svetovou jednotkou

 

Američanka Nelly Kordová vyhrala golfový turnaj KPMG Women’s PGA Championship a získala premiérový titul najvýznamnejšej kategórie major. Mladšia z dcér bývalého československého tenistu Petra Kordu sa vďaka tomu posunula ako prvá americká golfistka od roku 2014 do čela svetového rebríčka.

Dvadsaťdvaročná Kordová v Johns Creeku v Georgii zahrala celkovo 19 úderov pod normu ihriska a zvíťazila jednoznačne s náskokom troch úderov pred ďalšou Američankou Lizette Salasovou. Jednou z prvých gratulantiek bola staršia sestra Jessica, ktorá obsadila delené pätnáste miesto. „Je tento týždeň vôbec skutočný? Je to niečo úžasné,“ radovala sa Kordová, ktorá je prvou americkou víťazkou niektorého z majorov po troch rokoch.

Tých posledných pár dní, ten boj s Lizette, bola to v podstate zábava, ale bolo to aj stresujúce. Myslím, že tam bolo všetko. Ale stále tomu nemôžem uveriť, som v šoku.“ Nelly Kordová sa po treťom kole delila so Salasovou o vedenie. Záverečný deň jej vyšiel podaril lepšie než súperke, aj vďaka tomu, že na piatej a dvanástej jamke zahrala eagle. Na pätnástke si síce rodáčka z floridského Bradentonu pripísala double bogey, to už ju ale o životný úspech pripraviť nemohlo.

Nebudem klamať, nebolo to jednoduché. Musela som si stále pripomínať, že musím zhlboka dýchať. Ale našťastie mám skvelého caddieho. Jason (McDede) mi pomohol upokojiť sa,“ ocenila Kordová svojho nosiča palíc, ktorý jej dodal psychickú vzpruhu, keď na pätnástke poslala loptičku do vody. Kordová ovládla druhý turnaj LPGA za sebou potom, ako minulý týždeň triumfovala v Grand Rapids, a šiesty celkovo.

Jej doterajším osobným maximom na major ívente bolo druhé miesto z vlaňajšieho turnaja ANA Inspiration. Triumfom na majore sa Kordová vyrovnala svojmu otcovi Petrovi, ktorý ovládol v roku 1998 grandslamový Australian Open. Bývalý daviscupový reprezentant pri životnom úspechu svojej dcéry osobne nebol, pretože so synom Sebastiano odcestoval na tenisový Wimbledon. Tomu aktuálne patrí 50. miesto vo svetovom rankingu a teoreticky môže doplniť svoje sestry v americkom tíme pre olympijské hry v Tokiu.

Vždy sa snažíme dosiahnuť viac než predtým a ako rodina sa stále podporujeme,“ povedala Nelly Kordová, ktorej staršia sestra Jessica má na konte tiež poltucet profesionálnych víťazstiev. Úspešnou tenistkou bola aj ich matka Regina, ktorá to dotiahla na 26. miesto svetového poradia. Česká golfistka Klára Spilková pokazila na KPMG Women’s PGA Championship druhé kolo a do finále nepostúpila.

Výsledky turnaja KPMG Women’s PGA Championship
/Johns Creek, dotácia: 4,3 mil. USD, PAR: 72/
1. N. Kordová (USA) 269/-19 (70+63+68+69), 2. Salasová (USA) 272/-16 (67+67+67+71), 3. Kim Hjo-ču (Kórea) 278/-10 (71+69+70+68) a Molinarová (Tal.) 278/-10 (70+70+66+ +72), 5. Kangová (USA) 280/-8 (73+67+73+67) a Tavatanakitová (Thaj.) 280/-8 (70+71+65 +74), …141. Spilková (ČR) 156/+12 (74+82).

-jj-, LPGA

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv