Neprehliadnite

Czech Ladies Open: Nemka Galová hlavnou hviezdou turnaja LET v Berouně

 

Nemecká golfistka Sandra Galová sa zúčastní na turnaje Ladies European Tour (LET) v Berouně. Majiteľka jedného titulu z prestížneho okruhu LPGA a dvojnásobná účastníčka Solheim Cupu bude budúci týždeň hlavnou hviezdou íventu Tipsport Czech Ladies Open.

Po štrnástich rokoch budem zase hrať v Čechách, navyše po prvý raz ako profesionálka a ešte pred zrakmi rodičov,“ uviedla Galová, ktorá sa narodila českým rodičom v Nemecku, ale vyštudovala univerzitu na Floride a nedávno získala americké občianstvo. V Českej republike sa predstaví aj preto, že sa vracia do turnajového rytmu po zdravotných problémoch.


„Na LPGA Tour mám aktuálne vynútenú zdravotnú prestávku. Po nedávnom návrate do Česka sa cítim lepšie, v golfe sa mi začalo dariť. Beroun a nasledujúci turnaj v Holandsku budú pre mňa testovacími íventmi vzhľadom k budúcim štartom na LPGA,“
povedala víťazka turnaja LPGA Kia Classic z roku 2011.

Tretia hráčka z major turnaja US Open v roku 2012 dvakrát reprezentovala Európu na prestížnom súboji tímov – Solheim Cupe. Na obdobe mužského Ryder Cupu dokonca pred desiatimi rokmi oslavovala triumf nad ženským výberom USA. Úspech ale zaznamenala aj v Česku, má titul medzinárodnej amatérskej majsterky na rany z Cihelen 2007. Americké občianstvo získala Galová pri príležitosti májových narodenín.

Stále sa cítim ako Európanka, ale nemôžem ignorovať ani fakt, že už sedemnásť rokov som doma v Amerike. Do svojich devätnástich rokov som bývala v Nemecku. Kedykoľvek sa tam vrátim, mám pocit, že som doma. Ale domovom je pre mňa tiež Praha a Česko, kam odmalička jazdím rada,“ povedala 36-ročná Galová, ktorá mimochodom hovorí plynule česky. Tretí ročník turnaja LET, ktorý bude hostiť Beroun v termíne od 25. do 27. júna, má dotáciu 200.000 eur.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv