Neprehliadnite

Woods: „Bolí to viac, než čokoľvek, čo som doteraz zažil“

 

Od vážnej februárovej autohavárie sa Tiger Woods obmedzil len na strohé odkazy na sociálnych sieťach, občas pridal aj nejakou fotografiu, ale teraz konečne po prvý raz aj prehovoril. A náprava vážnych zranení nie je žiadnou selankou. Rehabilitácia je podľa víťaza 15 majorov dosť bolestivá.

Tri mesiace po ťažkej autohavárii neďaleko Los Angeles, z ktorej si Woods odniesol vážne zranenia pravej nohy, sa bývalý prvý hráč sveta stále dáva dohromady. Ale po prvý raz prelomil svoje dlhé mlčanie. Postupne sa dáva dohromady po operácii otvorených zlomenín holennej a lýtkovej kosti na pravej nohe a ďalších početných zranení. Pravú dolnú končatinu museli pri chirurgickom zákroku vystužiť oceľovou tyčou a členok niekoľkými skrutkami.

Toto bolo niečo úplne iné, podstatne vážnejšie. V minulosti som zažil už dosť zranení, takže niečo viem o rehabilitačných procesoch, ale toto je bolestivejšie než čokoľvek, čo som kedy predtým zažil,“ priznal Woods, ktorý sa ocitol v zdanlivo jednostrannej rutine: rehabilitácia, rehabilitácia a opäť rehabilitácia. Víťaz 82 turnajov PGA Tour pritom v minulosti už podstúpil päť operácií chrbta, niekoľko ďalších chirurgických zákrokov na ľavom kolene sa mal problémy aj s achilovkou.

Takže následné rehabilitačné procedúry mu nie sú úplne cudzie. Aj preto nie je hlavnou témou, kedy sa vráti k súťažnému golfu. Túto otázku vlastne vôbec nekomentoval. „Naplno ma zamestnáva moje rehabilitácia a fyzioterapia,“ vysvetlil Woods pre zámorské médiá. „Každý deň podstupujem rutinu, cvičím a sústredím sa na svoj cieľ číslo jedna, ktorým je chodiť zase po svojich. Beriem to krok za krokom,“ prezradil 45-ročný Američan, ktorý sa zatiaľ pohybuje len s pomocou barlí. Aj pre Woodsa je čerstvou inšpiráciou nedeľňajší triumf Phila Mickelsona, ktorý vo veku 51 rokov zvíťazil na druhom major turnaji sezóny – PGA Championship.

Woods doteraz komunikoval s verejnosťou len prostredníctvom sociálnych sieti. Zverejnil aj fotografiu, kde stojí s barlami a so svojim psom Bugsom. „Tá fotka ma pobavila, pretože mi tie barle robia dosť veľké ramená. Ale možno je to aj tréningom. Je pre mňa nesmierne dôležité, že môžem stále posilňovať hornú časť tela a byť schopný zostať stále silný,“ uviedol Woods, ktorého počas vynútenej prestávky navštívili už aj niektorí hráči vrátane Roryho McIlroya a Justin Thomas. „Dostalo sa mi toľko podpory od ľudí z golfu aj mimo neho. Znamená to pre mňa veľa a ohromne mi to pomáha. Je to neuveriteľné,“ uzavrel Woods.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv