Neprehliadnite

The Open: Írsky major šampión Lowry poškodil Klaretový džbán

 

Pre víťaza najstaršieho golfového turnaja, ktorým je major The Open, je určené ikonická trofej Klaretový džbán. Posledný šampión Shane Lowry mal vďaka kornavírusovej pandémii spomínanú trofej v osobnej držbe ešte o dvanásť mesiacov dlhšie. Lenže nedopadlo to najlepšie….

Štyridsaťštyriročný Ír triumfoval na The Open v Royal Portrush v júni 2019, ale pred tohtoročným The Open už ale bude musieť trofej vrátiť. Lowry však otvorene priznal, že Klaretový džbán počas osláv niekoľkokrát prežil aj ťažké chvíle, pri ktorých došlo k poškodeniu trofeje. „Raz som musel Klaretový džbán poslať do opravy, aby tam vyrovnali nejaké tie šrámy, čo utrpel. A druhý raz som si všimol, že trofej nie je úplne v poriadku, na letisku, alebo skôr na letiskovom skeneri, ktorý na ňom objavil malú priehlbinu,“ priznal Lowry. Trofej tak opäť smerovala do opravy.

Trofej tak opäť smerovala do opravy. Ani zďaleka však nie po prvý raz. Čo napokon potvrdil aj šéf R&A Martin Slumbers. S typicky anglickým nadhľadom skonštatoval, že podobné priznania na téma poškodenie „Claret Jugu“ už počul mnohokrát aj v minulosti. „Keď vracal trofej Zach Johnson, ospravedlňoval sa. Povedal, že musel dať džbánok opraviť a keď ho odniesol na Floride ku klenotníkovi, muž, ktorý stál za pultom, mu povedal: ´Ach, tak toto som tu videl už dvakrát,´“ skonštatoval Slumbers.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv