Neprehliadnite

PGA Tour Champions: Veteránovi Čejkovi to sype, za tri týždne získal dva majory

 

Český golfista v nemeckých službách Alex Čejka sa nemôže sťažovať na slabé príjmy počas profesionálnej kariéry, avšak teraz medzi veteránmi prežíva doslova žatvu. Za posledné týždne na PGA Tour Champions zaznamenal dve víťazstvá na majoroch a zarobil takmer milión amerických dolárov.

Na PGA Tour si od roku 1996 pripísal na účet 12,844.927 USD. Netreba ani príliš zdôrazňovať fakt, že čiastka 1,182.883 UDS z roku 2003 mala inú hodnotu, ako napríklad suma 1,198.541 dolárov, ktoré Čejka zinkasoval v roku 2018. Viac ako štyri milióny eur pridal rodák z Mariánskych Lázni na European Tour. Čejka v máji najskôr z pozície náhradníka senzačne vybojoval svoj prvý seniorský major Regions Tradition.

Nasledujúci týždeň obsadil delenú 26. priečku na Mitsubishi Electric Classic, ale na víťaznú dráhu sa vrátil na KitchenAid Senior PGA Championship kde ukoristil druhý major medzi veteránmi. Zatiaľ čo v prvom prípade 50-ročný Čejka vybojoval triumf až v rozstrele so Steveom Strickerom, tentoraz vyhral suverénne s náskokom štyroch úderov pred iným Američanom Timom Petrovicom. Opäť uspel na majore a získal prémiu 585.000 amerických dolárov.

Je to neskutočné. Keď vidím všetky tie mená, ktoré sú na trofeji, a teraz figurujem medzi nimi…. Je to splnený sen. Mám obrovskú radosť,“ uviedol Čejka po svojom piatom štarte medzi veteránmi. Séria PGA Tour Champions je otvorená pre hráčov nad 50 rokov. Čejka, víťaz jedného turnaja na PGA Tour a štyroch na European Tour, môže hrať medzi golfovými veteránmi od vlaňajšieho decembra.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv