Neprehliadnite

PGA Championship: Mickelson do histórie, Lefty sa stal najstarším major víťazom

 

Američana Phila Mickelsona sme už zrejme viacerí poslali v duchu do golfového dôchodku. Lenže Lefty odpovedal druhým triumfom v kariére na turnaji PGA Championship a vo veku 50 rokov sa stal najstarším držiteľom majoru.

Na obtiažnom ihrisku Ocean Course na Kiawah Island prešiel za štyri dni s bilanciou šiestich úderov pod par. „Ťažko hľadám slová, ako opísať pocity nadšenia a naplnenia v okamžiku, keď len málo ľudí verilo, že by som niečo tak veľkého ešte mohol dokázať. Tento moment budem oslavovať až do konca života,“ povedal Mickelson po prekonaní krajana Juliusa Borosa, ktorý ako 48-ročný ovládol tiež PGA Championship.

Za jedným z najlepších ľavorukých golfistov v histórii, skončili o dve rany späť na delenom druhom mieste jeho krajan Brooks Koepka a Juhoafričan Louis Oosthuizen. Pod par sa celkovo dostalo len šestnásť hráčov. Na PGA Championship sa Mickelson radoval z výhry aj v roku 2005 a celkovo nazbieral už poltucet titulov kategórie major. Na americkom okruhu PGA má teraz už 45 triumfov.

Premiérový titul na PGA Tour pritom Lefty získal už pred tromi dekádami. „Je dosť možné, že toto bola moja posledná výhra,“ uvažoval Mickelson a dodal: „To je realistický pohľad. Na druhú stranu sa možno ešte znovu takto skoncentruj,em a prerazím. Každý má aj v pokročilom veku šancu. Dúfam, že je toto pre ostatných inšpirácia. Chce to len o trochu viac tvrdšej práce, ale to sa rozhodne vyplatí!“

Mickelson je ôsmym hráčom, ktorý triumfoval na PGA Tour po päťdesiatke. Naposledy to dokázal Davis Love III v roku 2015 na turnaji Wyndham Championship. Šesť a viac majorov vyhralo aktuálne štrnásť golfistov a Mickelson sa s poltuctom vyrovnal anglickému Sirovi Nickovi Faldovi a Leemu Trevinovi z USA. „Dúfam, že bude v päťdesiati ešte hrať. Ale byť schopný v tomto veku hrať, byť konkurencieschopný a dokonca vyhrať, to je ešte iná káva. Všetka česť, že to dokázal, a bolo skvelé, že som pri tom mohol byť a vidieť to,“ zložil Leftymu poklonu krajan Koepka.

Cestou na posledný green musela ochranka dokonca kliesniť Mickelsonovi trasu medzi davom nadšených divákov. Lefty bol vôbec rád, že sa dostal na miesto činu a mohol zahrať posledné dva paty. „Bol to úžasný deň a snažil som sa do poslednej chvíle nemyslieť na skóre, hrať ranu po rane. Medzi kolami som nesledoval televíziu a mal vypnutý mobil,“ prezradil Ledty, ktorému robil kedíka brat Timo. Mickelson tak aspoň teoreticky oživil šance na skompletizovanie kariérneho Grand Slamu. K tomu mu chýba už len US Open, kde bol šesťkrát druhý!

Výsledky turnaja PGA Championship
/Kiawah Island, dotácia: 11 mil. USD, PAR: 72/
1. Mickelson 282 (70+69+70+73), 2. Koepka (oba USA) 284 (69+71+70+74) a Oosthuizen (JAR) 284 (71+68+72+73), 4. Casey (Angl.) 286 (71+71+73+71), Higgs (USA) 286 (72+71+73+70), Harrington 286 (71+73+73+69) a Lowry (oba Ir.) 286 (73+71+73+69).

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv