Neprehliadnite

Charles Schwab Challenge: Spieth zaváhal, Kokrak má druhý titul v sezóne

 

Prvý, druhý aj tretí deň turnaja Charles Schwab Challenge viedol. Lenže finále Jordanovi Spiethovi nevyšlo a bývalý prvý hráč sveta sa musel uspokojiť s druhou priečkou. Vo svojej životnej sezóne potvrdil vo Fort Worthe víťazstvom vstup medzi absolútnu elitu iný Američan – Jason Kokrak.

Kokrak totiž nadviazal na októbrový triumf na preloženom ívente C.J. Cupe v Las Vegas. Prebudený Spieth už po štvrtý raz v tomto ročníku vstupoval do finálového dejstva z pozície lídra, lenže na celkový triumf dokázal nádejnú pozíciu premeniť len na začiatku apríla v San Antoniu. Napriek tomu prežíva víťaz troch majorov parádny návrat a oživenie, keď z jedenástich tohtoročných štartov skončil ôsmykrát v najlepšej desiatke.

To sa mu pritom v predchádzajúcich dvoch rokoch plných rozpakov podarilo len štyrikrát. Rodákovi z Dallasu nepomohla ani búrlivá podpora texaských fanúšikov na slávnom ihrisku Colonial, v nedeľu Spieth zahral tri rany nad par a trinásty titul z PGA Tour mu unikol. Kokrak pritom tiež neoplýval istotou, zahral hneď päť bogey, ktoré však vyvážil aj kvintetom berdíkov a kolo v pare mu stačilo k výhre o dve rany. Jeho rival svoj posledný atak na osemnástej jamke utopil vo vode a tisícky divákov len sklamane zahučali.

Ani neviem, či ma vyhecoval fakt, že fandia nemu. Je jasné, že domáci držia palce miestnemu. Jordan hral skvele. Je to skutočný šampión. Mám radosť, že som dokázal niekoho takého poraziť,“ lebedil si Kokrak, ktorý vo svetovom rebríčku poskočil z 35. na 22. miesto a dostal sa hneď práve pred Spietha. Na PGA Tour sa stal tretím hráčom v sezóne, ktorý dosiahol na druhé víťazstvo, v skupinke výnimočných doplnil Brysona DeChambeaua a Stewarta Cinka. Predtým odohral v seriáli 233 turnajov bez toho, že by sa radoval z trofeje. V 36 rokoch obrovitý odpaľovač dozrel.

Zámorský borec zinkasoval za celkové prvenstvo na turnaji Charles Schwab Challenge vo Fort Worthe (dotácia: 7,5 mil. USD) zinkasoval prémiu 1,35 milióna amerických dolárov. Okrem toho obohatil svoj šatník kockované sako a unikátne zrenovovanú dodávku Schwab Power Wagon z roku 1946. „Som veľký chlapec s veľkým automobilom, veľkým sakom a veľkým šekom. Dovolím si dokonca povedať, že v Texase je všetko väčšie,“ reagoval Kokrak s úsmevom.

Výsledky turnaja Charles Schwab Challenge
/Fort Worth, dotácia: 7,5 mil USD, PAR: 70/
1. Kokrak (USA) 266/-14 (65+65+66+70), 2. Spieth (USA) 268/-12 (63+66+66+73), 3. Muňoz (Kol.) 270/-10 (67+65+70+68), Poulter (Angl.) 270/-10 (68+70+64+68), Hoffman (USA) 270/-10 (71+62+72+65), Kizzire (USA) 270/-10 (67+65+71+67).

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv