Neprehliadnite

US Masters: Olympijský šampión Rose má po 1. kole komfortný náskok

 

Angličan Justin Rose rozbehol parádne golfový major US Masters. Zatiaľ čo ostatné hviezdy sa na náročnom ihrisku v Augusta National vo veterných podmienkach skôr trápili, ostrovný borec dokončil úvodný deň so skóre -7 a vypracoval si náskok štyroch úderov.

Obhajca zeleného saka Američan Dustin Johnson mal dve rany nad par a je v početnej skupine na delenom 30. mieste. Lepšie sú na tom jeho krajania a ďalší favoriti 85. ročníka US Masters. Jordan Spieth je s -1 na delenom 8. mieste a Justin Thomas má na delenej 20. priečke +1. Za olympijským šampiónom Roseom, ktorý bol v minulosti na US Masters dvakrát druhý, sa o druhé miesto delia Japonec Hideki Macujama a prekvapivo Američan Brian Harman.

Už päť rán stráca na delenom štvrtom mieste bývalý víťaz turnaja Patrick Reed. Pod par sa v 1. kole dostalo len dvanásť hráčov. Štyridsaťročný Rose začal s bogey a po druhý raz chyboval na sedmičke, ale potom rozohral svoj koncert. Na osmičke zaznamenal eagle a do konca kola pridal sedem berdíkov. So 65 ranami vyrovnal svoje maximum v Auguste.

Je to parádne, ale prvý deň sa turnaj nevyhráva, hoci som zahral 65,“ je si vedomí Rose, ktorý je v čele US Masters po prom kole už štvrtýkrát v kariére. Príliš sa nedarilo Brysonovi DeChambeauovi. Americký „odpalovač“ skóroval len raz a je štyri rany nad par rovnako ako napríklad Rory McIlroy zo Severného Írska, čo stačí na delené 60. miesto. Čerstvý otec Španiel Jon Rahm obišiel úvodnú osemnástku v pare a zatiaľ je trinásty.

Výsledky US Masters po 1. kole:
1. Rose (Angl.) 65/-7, 2. Harman (USA) 69/-3 a Macujama (Jap.) 69/-3, 4. Bezuidenhout (JAR) 70/-2, Reed (USA) 70/-2, Simpson (USA) 70/-2 a Zalatoris (USA) 70/-2, 8. Hatton (Angl.) 71/-1, Kim Si-u (Kórea) 71/-1, Spieth (USA) 71/-1, Kokrak (USA) 71/-1 a Lowry (Írsko) 71/-1

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv