Neprehliadnite

US Masters: Obhajca titulu DJ v Auguste predčasne končí, vedenie udržal Rose

 

Vlani sa v Augusta National fotil v zelenom saku pre víťaza, teraz opúšťa nádherný rezort Dustin Johnson medzi porazenými. Svetová jednotka na US Masters neprešla katom, k postupu chýbali americkému obhajcovi titulu dve rany.

Na prvom golfovom majore sezóny naďalej vedie Justin Rose, anglický olympijský víťaz síce v druhom kole nenadviazal na senzačný prvý deň, ale udržal skóre -7 a vedie o ranu pred doterajšou senzáciou turnaja 24- ročným Američanom Willom Zalatorisom a jeho krajanom Brianom Harmanom. Rose sa vo štvrtok s náročne pripraveným ihriskom vyrovnal fantasticky a viedol o štyri rany, v druhom dejstve však chyboval na prvej deviatke a nakoniec bol rád, že deň dokončil v pare.

Pred US Masters som mesiac nehral turnaj a vedel som, že druhý deň bude náročný, pretože neprekypujem sebavedomím. Ale nakoniec to bolo užitočné kolo a myslím, že som počas neho trochu povyrástol, čo je povzbudivé,“ kývol olympijský šampión z Ria de Janeiro. Víťaz US Masters z roku 2015 Jordan Spieth zatiaľ figuruje na delenom štvrtom mieste o dve rany spolu s Austrálčanom Marcom Leishmanom. „Som nadšený, že budem mať šancu hrať proti ťažšiemu ihrisku, čo môže byť moja výhoda, pokiaľ budem loptičku naďalej kontrolovať,“ podotkol Spieth.

Američan Spieth pritom týždeň predtým prelomil v San Antoniu bradaté čakanie na turnajový triumf. Svetová dvojka Justin Thomas je o ďalšiu ranu späť na delenej šiestej priečke, na rovnakom skóre je i Kim Si-u. Kórejčan pritom druhé kolo dohrával bez palice na patovanie, ktorú od hnevu na pätnástej jamke zlomil. „Bol som frustrovaný, ale bola to náhoda,“ vysvetľoval. Štyri jamky potom používal na grínoch „fervejové drevo“.

Prestížny turnaj, ktorý vlani presunuli až na december, skončil tento rok predčasne hneď pre niekoľko hviezd. Predovšetkým pre DJ-a , ktorý mal po dvoch dňoch päť rán nad par a kat bol na skóre +3. „Je to jednoduché, nepatoval som dobre. Budem mať víkend bez stresu, ale radšej by som hral,“ reagoval DJ. Z hry sú však aj Američan Brooks Koepka (+5), ktorý štartoval napriek nedávnej operácii kolena, či ďalšie bývalé svetové jednotky Rory McIlroy zo Severného Írska (+6) a Angličan Lee Westwood (+5) a bývalý španielsky víťaz US Masters Sergio García (+4).

Výsledky US Masters po 2. kole:
1. Rose (Angl.) 137/-7 (65+72), 2. Harman (USA) 138/-6 (69+69) a Zalatoris (USA) 138/-6 (70++68), 4. Leishman (Austr.) 139/-5 (72+67) a Spieth (USA) 139/-5 (71+68), 6. Champ (USA) 140/-4 (72+68), Finau (USA) 140/-4 (74+66), Thomas (USA) 140/-4 (73+67), Kim Si-u (Kórea) 140/-4 (71+69), Macujama (Jap.) 140/-4 (69+71) a Wiesberger (Rak.) 140/-4 (74+66).

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv