Neprehliadnite

US Masters: Obhajca major titulu Johnson nezačal dobre

 

Americký golfista Dustin Johnson nezačal cestu za obhajobou zeleného saka na US Masters najlepšie a prvé kolo obišiel s dvoma ranami nad par. Na tvrdých grínoch pripravených pre 85. ročník majoru v Auguste zatiaľ dohrali najlepšie so skóre -3 Japonec Hideki Macujama a prekvapivo Američan Brian Harman.

Vlani v nezvyklom jesennom termíne vyhral DJ s rekordným skóre -20, ale teraz sa hrá tradične v apríli a gríny sú podstatne tvrdšie, a tým pádom náročnejšie. Prvý hráč sveta začal deň s bogey, po trinástich jamkách sa síce dostal ranu pod par, ale nevyšiel mu záver. Bogey zapísal po šestnástke a na záverečnej štvorparovej osemnástke pridal double bogey.

Pod par sa zatiaľ v rozohranom prvom dejstve dostalo len minimum hráčov. Dve rany nad normu zahrali ako Johnson napríklad aj jeho krajania Brooks Koepka a dvojnásobný víťaz turnaja Bubba Watson. Severoírska borec Rory McIlroy, ktorý nepresnou prihrávkou na jamke číslo sedem trafil do nohy svojho otca Gerryho, mal +4 a Angličan Lee Westwood ešte o dve rany viac. Turnaj v Augusta National začal tradičnými slávnostnými odpalmi legiend.

Prvý poslal loptičku do hry trojnásobný šampión Juhoafričan Gary Player a po ňom so šiestimi titulmi rekordman US Masters Američan Jack Nicklaus. „To najťažšie mám za sebou,“ vtipkoval 81-ročný „Zlatý medveď“ potom, čo sa zohol a pripravil loptičku na úder. Tretím čestným štartujúcim bol Američan Lee Elder, ktorý sa stal v roku 1975 prvým účastníkom US Masters čiernej pleti. Vzhľadom k špatnej mobilite ale neodpaloval.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv