Neprehliadnite

US Masters: Bezchybný Macujama sa ujal vedenia o štyri rany

 

Golfista Hideki Macujama siaha po životnom úspechu a Japonsko vidí na obzore svojho historicky prvého víťaza US Masters. Ázijský profesionál v 3. kole úvodného majoru sezóny nepoškvrnil výsledok ani jednou chybou, naopak v Auguste zahral sedem úderov pod par a celkovo sa dostal do pozície lídra so skóre -11.

Macujama má pred záverečným dňom relatívne komfortný náskok štyroch úderov pred kvartetom prenasledovateľov – Xander Schauffele a Will Zalatoris z USA, Marc Leishman z Austrálie a Justin Rose z Anglicka. Macujama po dvoch kolách strácal tri rany na lídra Rosea, ale v sobotu zažiaril a jeho koncentráciu nenabúrala ani búrka, kvôli ktorej prerušili program. Skôr naopak. Pred dažďom stihol Japonec odohrať desať jamiek, na ktorých dal jedno birdie.

Po pauze trvajúcej takmer 80 minút predviedol na zostávajúcich ôsmich jamkách parádnu hru s jedným eaglom a štyrmi berdíkmi. „Než zaznel klaksón, ktorý oznámil prerušenie tak som nehral dobre drajvrom, ale po obnovení kola som trafil prakticky všetko, ako som chcel,“ prezradil pomocou prekladateľa golfista z krajiny vychádzajúceho slnka. Macujama vyhral posledný zo svojich piatich titulov na PGA Tour pred štyrmi sezónami.

Na majoroch bol najlepšie druhý na US Open v roku 2017 a na US Masters piaty o dva roky skôr. Teraz má reálni šancu zelené sako si obliecť. „Po prvý raz pôjdem do finále majoru z prvej pozície. Skúsim zahrať, čo najlepšie,“ sľuboval. So siedmimi ranami pod par je za ním spomínaná štvorica Doterajší líder Rose zapísal druhý deň po sebe par. „Nehral som dostatočne dobre,“ hodnotil kriticky svoje 3. kolo. „Mám však ešte šancu a voľnosť útočiť, čo je skvelé,“ usmial sa.

Schauffele išiel v skupine s Macujamom a obom vzájomná spoločnosť očividne prospela. Američan sa so skóre -4 podelil o druhý najlepší výsledok dňa a stále má reálnu šancu zaútočiť na svoj premiérový titul kategórie major. Pozitívnym prekvapením turnaja je 24-ročný Zalatoris. Pri premiérovej účasti na US Masters sa od začiatku drží v popredí. „Toto som vždy chcel, mať šancu dosiahnuť na zelené sako a teraz som v dobrej pozícii. Pôjdem po ňom!“ vyhlásil odhodlane šiesty golfista vlaňajšieho US Open.

Na šieste miesto sa v Augusta National posunul Corey Conners. Kanadskému profesionálnemu golfistovi k tomu pomohol aj úder hole-in-one na trojparovej jamke číslo šesť. „Mal som obrovské šťastie a bol to mimoriadny okamžik v mojej doterajšej kariére,“ užíval si eso Conners. Teoretickú nádej atakovať Macujamu ešte stále živí na siedmom mieste aj Američan Jordan Spieth. Bývalý víťaz turnaja už ale stráca na lídra sedem rán.

Výsledky US Masters po 3. kole:
1. Macujama (Jap.) 205/-11 (69+71+65), 2. Schauffele (USA) 209/-7 (72+69+68), Zalatoris (USA) 209/-11 (70+68+71), Leishman (Austr.) 209/-11 (72+67+70) a Rose (Angl.) 209/-11 (65+72+72), 6. Conners (Kan.) 210/-10 (73+69+68), 7. Spieth (USA) 211/-9 (71+68+72) 8. Harman (USA) 212/-8 (69+69+74).

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv