Neprehliadnite

Lotte Championship: Spilková na Havaji zabrala, po 3 rokoch triumf Lydii Ko

 

Vďaka triumfu na turnaji Lotte Championship sa niekdajšia svetová líderka Lydia Ko tešila zo svojho šestnásteho titulu na LPGA Tour. Novozélanďanka s kórejskými koreňmi zaznamenala prvenstvo po dlhých troch rokoch a s celkovým skóre -28 ovládla suverénne turnaj s náskokom siedmich rán pred Američankou Nelly Kordovou.

Česká golfistka Klára Spilková skončila na turnaji na Havajských ostrovoch na delenom 12. mieste a dosiala tak druhý najlepší výsledok na LPGA Tour v kariére. Pražská rodáčka a profesionálka s olympijskými skúsenosťami mala po štyroch rundách na ostrove Oahu 17 úderov pod par. „Celý týždeň som hrala uvoľnene a golf tak nejako plynul sám od seba. Nemusela som premýšľať, čo bolo a čo bude, ani sa stresovať. Na to, že som dlho nemala istotu, kde budem vlastne hrať, to dopadlo dobre a som spokojná,“ uviedla Spilková v oficiálnej tlačovej správe.

Dvadsaťšesťročná Spilková vstupovala do finálového kola na ihrisku v Kapolei Golf Clube na delenom 16. mieste. Na ihrisku, ktoré je na pomery LPGA relatívne krátke (5850 metrov), rovnako ako v treťom kole obišla osemnástku s 67 ranami (-5). „Darilo sa mi patovať a cítila som sa dobre. Hra bola solídna,“ uviedla česká profesionálka, ktorá reagovala na sedem berdíkov a dve bogey na jamkách jedenásť a dvanásť. „Dvakrát som zatiahla ranu do pozície, odkiaľ sa nedalo dobre prihrať,“ sypala si popol na hlavu Spilková.

Skóre -17 je pre Spilkovú najlepšie na okruhu LPGA. Jedna rana delila českú jednotku od elitnej desiatky. „Psychicky mi pomohlo aj to, že na Havaji žije časť mojej rodiny. Pri turnaji sa na mňa bola pozrieť teta,“ prezradila Spilková. Na LPGA bola najlepšie ôsma vlani v januári v Gainbridge. Na elitnej zámorskej sérii štartovala v tejto sezóne sezóne po prvý raz, pretože sa do štartovného pola na predchádzajúcich turnajoch nedostala. „Po dvoch pondelkových kvalifikáciách na LPGA a dvoch štartoch na Symetra Tour som sa na tento turnaj nesmierne moc tešila. Bola som celá nabudená,“ vysvetlila Spilková.

Za delené 12. miesto zinkasovala 31.197 amerických dolárov a v rebríčku tejto sezóny je na 75. mieste. V praxi to znamená, že dostane väčšiu šancu kvalifikovať sa do turnajov. Zároveň si tak vylepší pozíciu aj vo svetovom rebríčku a upevní si miesto v Top 60 medzi hráčkami v redukovanom poradí pre účasť na olympijských hrách v Tokiu. Chvíľku sa ešte zdrží na Havajských ostrovoch a po krátkej zastávke v Česku sa na LPGA Tour znovu objaví na turnaji Pure Silk Championship vo Virginii, kde sa bude hrať od 20. mája.

Konečné výsledky Lotte Championship
/
Oaho, PAR: 72, dotácia: 2 mil.USD/
1. Lydia Ko (N. Zél.) 260/- 28 (67+63+65+65), 2. N. Kordová (USA) 267/-21 (65+68+63+71), Pak In-pe (Kór.) 267/-21 (71+66+67+63), Kim Si-jong (Kórea) 267/-21 (67+68+67+65), Maguireová (Ír.) 267/-21 (68+67+65+67), …12. Spilková (ČR) 271/-17 (69+68+67+67).

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv