Neprehliadnite

Woods po autonehode opustil nemocnicu, športová kariéra s otáznikmi

 

Pred dvoma týždňami po telefóne motivoval Brysona DeChambeaua k triumfu na turnaji Arnolda Palmera v Bay Hill. V nedeľu zase blahoprial kamarátovi Justinovi Thomasovi k triumfu na prestížnom podujatí The Players. Tiger Woods je golfová ikona, aj keď leží doráňaný v nemocnici.

Woods je žijúca legenda a v golfovom svete je ešte stále všadeprítomný, hoci sa momentálne spamätáva z ťažkej nehody. Hviezdny Američan teraz vyhlásil pokrok v liečení, minimálne po psychickej stránke sa môže cítiť komfortnejšie. V utorok opustil nemocnicu Cedars-Sinai Medical Center v Los Angeles a vrátil sa domov na Floridu. V známom prostredí sa bude ďalej zotavovať z početných otvorených fraktúr dolnej končatiny, ktoré utrpel pri hrôzostrašnom karambole pred necelým mesiacom.

Svetoznámy golfista to napísal vo svojom vyhlásení na sociálnej sieti. „Budem sa zotavovať doma a pracovať na tom, aby som naberal každým dňom viac síl,“ uviedol opatrne Woods a poďakoval lekárom, ktorí mu v posledných niekoľko týždňoch poskytovali starostlivosť. Woods havaroval na relatívne strmom svahu v zákrute 23. februára krátko po siedmej hodine ráno lokálneho času medzi obcami Rolling Hills Estates a Rancho Palos Verdes. Podľa oficiálneho vyjadrenia úradu šerifa Los Angeles County sa automobil pretočil cez strechu. Účastníkom havárie nebolo žiadne ďalšie vozidlo a Woods bol vo svojom SUV Genesis sám.

Podľa muža zákona, korý bol pri nehode ako prvý, mal zámorský golfista „veľké šťastie, že vôbec prežil“. V golfovom svete sa vzápätí strhla vlna solidarity a podpory. Na turnaji Workday Championship zo série World Golf Championship vzdali viacerí hráči hold Woodsovi tým, že sa v poslednom dejstve obliekli do Tigrovej obľúbenej farebnej kombinácie s čiernymi nohavicami a červeným tričkom. Návrat legendy dôsledne sleduje aj komisár PGA Tour Jay Monahan, ktorý si je vedomí priamej úmernosti medzi Woodsovou aktívnou účasťou na turnajoch a finančných ziskoch celej túry. „Budeme ho podporovať, ako to len bude možné,“ kývol Monahan pri The Players.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv