Neprehliadnite

Švédska hviezda Sagströmová otvorila 13. komnatu, zachránil ju golf

 

Ambiciózna švédska golfistka Madalene Sagströmová nedávno prezradila nepríjemné tajnosti zo svojho života. Ešte v rannom veku sa musela znášať sexuálne obťažovanie, pričom s nepríjemnými psychickými následkami sa vyrovnala najmä vďaka golfu.

Dnes už úspešná 28-ročná profesionálka zažila ešte pred golfovým úspechmi desivý životný zážitok. Mala len sedem rokov keď ju v Enkopingu, kde žila so svojimi rodičmi, sexuálne obťažoval rodinný priateľ. „Na dlhé roky som sa potom uzatvorila do golfu. Golf bol mojim záchrancom, v hre som dokázala na všetko zabudnúť. A keď som hrala dobre, bola som v pohode,“ priznala Sagströmová. Severanka, ktorá ako len 16-ročná, vyhrala švédsky šampionát na údery.

O dva roky neskôr potom ovládla juniorské majstrovstvá Francúzska a bola členkou víťaznej švédskej výpravy na majstrovstvách Európy žien. S golfom pritom začala len dva roky po hrôzostrašnej osobnej skúsenosti. Golfový šport jej učaroval a poskytol oázu tak potrebného relaxu a oddychu. Práve vďaka golfu sa jej podarilo vyrovnať s nočnou morou, ktorú prežívala na vlastnej koži údajne dlhých 16 rokov.

Našla som si jednoduchý recept. Keď som sa zlepšovala, mala som pocit, že som šťastnejšia. A v tom som pokračovala. Mala som pocit, že som vďaka tomu chudšia, krajšia a sympatickejšia. Neuvedomovala som si preto, že sa sama sebe nepáčil. Bola som neistá, myslela si, že nie som dosť dobrá. Nepáčilo sa mi, koho som videla v zrkadle. Nebola som schopná si naniesť na nohy telové mlieko, ako veľmi som nenávidela svoje telo, sama seba. To všetko kvôli tomu, čo mi urobil niekto iný,“ dodala úspešná absolventka univerzity LSU, ktorá v roku 2016 ovládla hneď tri turnaje na Symetra Tour.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv