Neprehliadnite

Bubba Watson má ADHD, opísal boj s démonmi

 

Americký golfista Bubba Watson sa pred turnajom Genesis Invitational nezvyčajne otvorene rozpovedal o svojich zdravotných problémoch. Na ihrisku Riviera v Los Angeles, kde už dvojnásobný víťaz US Masters dokázal trikrát vyhrať, otvoril svoju „Pandorinu skrinku“.

Štyridsaťdvaročný Američan odtajnil, že ho sužujú psychické problémy, trpí úzkostnými stavmi a má ADHD (pozn. porucha pozornosti s hyperaktivitou). Hoci to pre neznalých znie strašidelne, Watson sa už naučil zvládať sám seba aj svoje problémy. „Som rád, že už nemusím skrývať, že som človek trpiaci určitými problémami. Život skrátka prináša zápory aj klady a nehanbím sa to priznať. Niekedy je skrátka OK, nebyť v poriadku,“ skonštatoval šampión US Masters 2012 a 2014.

Napriek tomu, že sa prepracoval do golfovej svetovej špičky a vyhral dvanásť turnajov na PGA Tour, medzi ľuďmi sa cítil nesvoj a vo vnútri bojoval so svojimi démonmi. „Prežíval som bolestivé chvíle, keď si zo mňa ľudia uťahovali a robili srandu z niektorých mojich reakcií. Bolelo ma, keď o mne písali rôzne veci, hoci ma nepoznali a nevedeli, prečo sa to deje. Dlho som svoje problémy držal v sebe a bolelo to,“ odhalil elitný svetový golfista.

Asi pred dvoma sezónami prežíval Watson azda najväčšiu krízu. Trpel nespavosťou, výrazne schudol, a keď skončil v nemocnici, bál sa dokonca o svoj život potom, čo sa domnieval, že má infarkt. „Myslel som si, že zomriem. Moje psychické problémy ma vtedy doslova celého ovládli. Stále so chudol, spadol som až na 70 kg. Až keď som prestal kontrolovať svoju váhu, pretože to bol tiež dôvod môjho stresu, sa všetko začalo zlepšovať. Neprestal som bojovať a dostal som sa z toho,“ uviedol Watson.

Dnes som v bode, keď už dokážem povedať, fajn, poďme o tom hovoriť. Nemusím už skrývať, že som človek, ktorý občas plače. Som človek s problémami ako každý iný. Postretnú kohokoľvek a nevyhnú sa ani golfistovi na tour,“ skonštatoval golfista s dlhými odpalmi s ružovým drajvrom. Šport a predovšetkým ten môj, teda golf, mi nesmierne pomohol,“ priznal rodák z floridského Bagdadu, ktorý naposledy vyhrali podujatie na PGA Tour ešte v roku 2018.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv