Neprehliadnite

Aj pre Morikawu je Woods idol, kontroverzný dokument o ňom ho však nezaujíma

 

Ambiciózny golfista Collin Morikawa si už splnil svoj sen štartovať na turnaji PGA Tour v jednom flajte s Tigrom Woodsom. Držiteľ pätnástich major trofejí je stále jeho idolom a vzorom. Na tomto fakte nič nezmenil ani nedávny kontroverzný dokument HBO o golfovej legende.

Dvadsaťštyriročný Američan je aktuálne piatym hráčom na svete a podľa viacerých odborníkov bue atakovať aj najlepších hráčov v profesionálnom rankingu. Napokon, za necelé tri roky medzi profesionálmi na PGA Tour toho Morikawa stihol celkom dosť. Vyhral tri turnaje PGA Tour vrátane vlaňajšieho majoru PGA Championship.

Od svojho vstupu do zámorskej série prešiel katom bez prerušenia na 22 turnajoch. „Celý život som Tigra sledoval a ako malý chlapec som sníval o tom, že si s ním raz zahrám na PGA Tour v jednom flajte. Ten sen sa mi splnil,“ prezradil Morikawa. S Woodsom už pritom odohral štyri turnajové kolá. Nijako sa netají obrovským rešpektom a obdivom k Woodsovi, hoci je aktuálne v Top 10 svetového poradia a Tiger až v piatej desiatke.

Jeho hra železami je úžasná. Je schopný ohromne pracovať s loptičkou. Každý detail, každé miesto na gríne dôsledne skúma a je schopný odpáliť vždy tu ránu, ktorú potrebuje. Má plnú kontrolu nad golfovou loptičkou. Ku každej rane pristupuje s pokojom, každú ranu realizuje v kľude. Azda niekedy posuniem svoju hru tiež na takú úroveň,“ neskrýval svoj obdiv Morikawa, ktorý by si urobil najradšej mix. Patovanie by si vzal od Woodsa, krátku hru od Patricka Reeda, drajvy od Roryho McIlroya a ponechal by si svoju hru železami.

Morikawa má dobre zmapovanú kariéru Woodsa a tak možno aj preto dvojdielny dokument HBO ho nepriťahuje. Spomínaný seriál vychádza z knižnej predlohy „Tiger“, ktorú napísali Jeff Benedict a Armen Keteyian. Knihu vydali v roku 2018. „Všetci poznáme históriu toho, čo sa v živote Tigra stalo. Fakty sú fakty. Ale dokument o Tigrovi, v ktorom on vôbec nevystupuje, ale hovorí tam o ňom niekto iný, ma skutočne nezaujíma,“ vysvetlil nádejný zámorský mladík.

A úprimne povedané, nemám rád predsudky a ohováranie. Najlepší spôsob, ako niekoho spoznať, je hovoriť s ním osobne, a pýtať sa. Podľa odpovede poznáte, s kým máte tu česť. Pre mňa je dôležité, aby som mohol Tigrovi sám osobne klásť otázky. Z očí do očí, o golfe, o športe, o rodine, o čomkoľvek. Stal sa mojim idolom, je mojim vzorom a tiež zásadným dôvodom toho, kde a prečo dnes som,“ priznal Morikawa.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv