Neprehliadnite

Trumpove kluby vyradili z rotačného systému pre major turnaje

 

Čím vyššie pri oblakoch človek „lieta“, tým bolestivejší zvyčajne býva pád. A práve to v súčasnosti pociťuje po prehratých voľbách už bývalý prezident USA Donald Trump. Nedarí sa mu ani v obľúbenom golfe. Americká golfová asociácia totiž jeho zámorskému klubu odobrala právo organizovať major turnaj. Dôvodom je ohrozenie dobrého mena.

Americká asociácia odobrala právo organizovať major PGA Championship 2022 klubu v Bedminsteri v New Jersey, ktorí patrí do portfólia politického biznizmena Trumpa. Organizácia PGA of America sa tak rozhodla niekoľko dní po výtržnostiach Trumpových priaznivcov v budove Kapitolu vo Washingtone, ktoré politik vyvolal svojou neschopnosťou uznať tesnú prehru a výsledku vo voľbách.

Rovnaké rozhodnutie prijala aj R&A, ktorá vedie a riadi golf vo zvyšnej časti sveta s výnimkou USA a Mexika. Zástupcovia organizácie oznámili, že v dohľadnej dobe nebudú organizovať žiadne turnaje na ihrisku v Turnberry, ktoré rovnako patrí Trumpovej spoločnosti. V minulosti sa tu hral štyrikrát major British Open, naposledy v roku 2009. Trump ihrisko v Škótsku, odkiaľ mimochodom pochádza jeho matka, kúpil pred šiestimi rokmi.

Je zjavné, že organizovanie major turnaja PGA Championship v klube Trump Bedminster by poškodilo našu značku. Preto sa naša rada rozhodla s ním ukončiť zmluvu. Urobili sme to preto, aby naša organizácia aj PGA Tour mohli viesť a rozvíjať golf aj v ďalších dekádach,“ vysvetlil prezident PGA of America Jim Richerson.

Klub Trump Bedminster mal jeden z kvarteta turnajov kategórie major hostiť v máji budúceho roku. „Mali sme s PGA of America krásny vzťah a ich rozhodnutie nás nesmierne sklamalo. Je to porušenie záväzného kontraktu a nemali žiadne právo dohodu ukončiť. Do PGA Championship v Bedminsteri sme investovali mnoho a mnoho miliónov dolárov,“ reagoval hovorca koncernu Trump Organization.

Končiaci americký prezident je vášnivým golfistom a jeho organizácia vlastní okrem iných celkovo 17 golfových ihrísk po celom svete. Tento rok sa má PGA Championship hrať v rezorte Kiawah Island v Južnej Karolíne. Náhradné dejisko pre spomínaný major turnaj v budúcej sezóne by mali oficiálne oznámiť v najbližších týždňoch.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv