Neprehliadnite

Šampanské pre Jamesa Bonda

 

„Hotelová služba? Tu je Mr. Bond. Rád by som si objednal fľašu Bollinger, jemne vychladenú… Dva poháre.“ Takto si agent 007 objednával svoje šampanské v roku 1973 vo filme „Live and Let Die“ a nadviazal tak na dlhoročnú spoluprácu s prestížnym Champagne Bollinger.
Text wineplanet.sk / foto archív

Vzťah slávneho agenta 007 k alkoholu je rovnako legendárny ako uctievanie hodiniek, áut a iných luxusných hračiek. Odkedy sa Bollinger stal oficiálnym šampanským Jamesa Bonda, spolupracoval na všetkých filmoch o známom agentovi, napríklad vo filmoch „Licence to Kill“, „Tomorrow Never Dies“ a „Casino Royal“.

Limitovaná edícia

Pri príležitosti uvedenia novej bondovky „No Time To Die“ s premiérou v našich kinách v apríli 2020, vydal Bollinger limitovanú edíciu šampanského Bollinger 007 Millésimé 2011. Vzdáva hold dvadsiatemu piatemu pokračovaniu filmu. Fľaša čiernej farby je ozdobená číslom „25“ a názvami predchádzajúcich filmov Jamesa Bonda.

Najuznávanejšie

Champagne Bollinger patrí medzi znalcami vína medzi najuznávanejšie šampanské práve vďaka jeho nezameniteľnej chuti a aróme. Základom je Pinot Noir, ktorý dodáva komplexnosť a silu. Chardonnay vínu dáva nádych elegancie a jemnosti, Meunier zase sviežosť a ľahkosť. Firma Bollinger je jedným z mála výrobcov šampanského, ktorí kontrolujú celý výrobný proces svojich vín.

Takmer tri storočia

História vinárstva z regiónu Champagne sa píše už niekoľko storočí. Firmu Maison Bollinger založili v roku 1829 v Aŷ pán Athanase Hennequin de Villermont spolu s partnermi Paulom Renaudinom a Jacquesom Bollingerom. Nasledujúcich päť generácií zostala firma Bollinger rodinným podnikom. Neskôr prevzala vedenie podniku Madame Jacques Bollinger, familiárne nazývaná aj „teta Lily“. Bola mimoriadne úspešná, priniesla nové impulzy a inovácie, ale zároveň dbala na prísne podmienky a postupy výroby. Preslávila sa tiež svojím výrokom:

Šampanské pijem, keď som šťastná i keď som smutná. Občas ho pijem, keď som sama. V spoločnosti ho pijem každopádne. Dám si za pohárik aj keď nemám chuť a pijem ho vždy, keď som hladná. Ale inak sa ho ani nedotknem – okrem toho, keď som smädná.“
Madame Jacques (Lilly) Bollinger, citát z Daily Mail zo dňa 17. októbra 1961

Vychutnávanie

Vďaka jemnosti a sviežosti je Champagne Bollinger Special Cuvée vhodné ako aperitív a je výborným doplnkom k morským plodom a rybám. Mohutná štruktúra ho robí aj dobrým spoločníkom hydiny. Najlepšie chutí zo špičkového pohára na šampanské a v príjemnej spoločnosti.

Champagne Bollinger a viac ako 2 500 druhov vína a destilátov môžete kúpiť online na www.wineplanet.sk
Vínotéka WinePlanet: Stará Vajnorská 39, 831 04 Bratislava, Tel.: +421 2 4552 7661 kl.333, staravajnorska@wineplanet.sk

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv