Neprehliadnite

Mládeži neprístupná

 

Myšlienka pozemskej slobody na otvorenom oceáne dostáva nový rozmer. Postaral sa o to miliardár a vizionár Richard Branson. Jeho projekt Virgin Voyages je zameraný na prémiové cestovanie s veľkými výletnými loďami. Prvá dostala meno Scarlet Lady.
Text Jakub Jesenski / foto archív

Richard Branson v polovici 70. rokov založil hudobné vydavateľstvo Virgin Records, s ktorým sú spojené aj také skupiny ako Rolling Stones, Sex Pistols či dievčenská Spice Girls. Relatívne často jeho meno skloňujú aj nadšenci cestovania na vlnách luxusu. Jeho pripravované projekty sa vody a vĺn týkajú viac. Branson so značkou Virgin dobil leteckú prepravu, železnice, honosné hotely i rezorty a dokonca vďaka projektu Virgin Galactic aj vesmír. Teraz sa konečne spúšťa tiež plavba na prémiových zaoceánskych lodiach pod názvom Virgin Voyages. Na prelome mesiacov marec a apríl by mala absolvovať premiérovú oficiálnu plavbu loď Scarlet Lady. K tej by sa mala na budúci rok pridať loď Valiant Lady, ktorá bude operovať hlavne v Stredozemnom mori. So spustením ďalších dvoch výletných lodí sa počíta aj v roku 2023.

Jedna je vždy prvá

Na jeseň 2017 predstavil miliardár Branson plán stavby svojej prvej výletnej lode. Scarlet Lady dostala meno na počesť jedného z prvých lietadiel aeroliniek Virgin Atlantic. Pojme 2700 cestujúcich a 1150 zamestnancov. Bude brázdiť hlavne trasu medzi Miami a Karibikom, pričom ponúkne skutočne jedinečný zážitok takmer po celý rok. Prvé skúšobné plavby sa odohrali medzi Marseille a Janovom, osobne sa na nich zúčastnil aj Branson so svojou rodinou a priateľmi a vedením zo spoločnosti Virgin Voyages.

Mohutná a zábavná

Na sedemnásťposchodovej palube sa nachádza celkovo 1330 kajút, z ktorých 86 percent má balkón a 93 percent výhľad na oceán. Zároveň je loď „adult only“, čo znamená, že pre mládež do 18 rokov je vstup zakázaný. Nečudo, mohli by sa nakaziť napríklad bohémskym životom. Chýbať nebude ani reštaurácia, kde sa naučíte variť nové jedlá pod dohľadom renomovaných šéfkuchárov. Samozrejmosťou je tiež viacero barov s ponukou zábavy, ako sú karaoke alebo aj “vinylový bar“ s osobnými kabínami na počúvanie hudby. Na lodi nemôžu chýbať prvotriedny fitness a kúpeľné služby, neobmedzené Wi-Fi pripojenie k internetu alebo vôbec prvý tetovací salón na mori.

Zmena klientely a ženy na palube

Doteraz si výletné lode na svoju dovolenku volili starší cestujúci prípadne rodiny, ktoré hľadali pokoj. Vizionár Branson však dúfa, že to všetko zmení svojou flotilou výletných lodí. Loď sľubuje veľa relaxu a zábavy s veľkým množstvom dostupných aktivít a služieb, ako sú napríklad lekcie fitness, jogy či kúpele umiestnené priamo na lodi. Jedným z cieľov spoločnosti je tiež zvýšiť záujem nežného pohlavia o lodnú dopravu. Ženy teraz celosvetovo tvoria len tri percentá zamestnancov v námorníctve, čo plánuje britský miliardár zmeniť. Vedenie spoločnosti preto pripravuje špeciálny program pre výcvik žien, ktorý zaistí, aby sa medzi posádkou znížil veľký rozdiel v zastúpení mužov a žien.

Appka na šampanské

Návštevníkov výletnej lode čakajú mnohé prekvapenia a technické „vychytávky“. Určite sa nájdu aj dôvody na oslavu a v takom prípade by malo byť po ruke šampanské. To na lodi Scarlet Lady nebude žiadny problém. Aplikácia Virgin Voyages Sailor App umožní jej užívateľom len potriasť telefónom, pričom následne sa objaví tlačidlo Champagne. Po jeho jednoduchom stlačení sa môžete tešiť na bleskovú donášku. Na lodi treba počítať s nemalým rozpočtom, keďže uvedená služba vyjde zákazníka na necelých 100 dolárov.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv