Neprehliadnite

Súčasťou osláv 90. výročia založenia ČGF bude aj špeciálne logo

 

Špeciálne výročné logo bude sprevádzať oslavy 90 rokov založenia Českej golfovej federácie (ČGF), ktoré pripadne na 14. december 2021. Rok pred dôležitým dátumom pre český golf potom odhalili logo, aby na významné výročie upozorňovalo.

Histórie golfu na českom území je samozrejme omnoho dlhšia, než 90 rokov. Veď prvé golfové ihrisko postavili už v roku 1904 v Karlových Varoch, o rok neskôr tiež v Mariánskych Lázniach. V roku 1926 založili nadšenci z hlavného mesta Golf Club Praha, ktorý na svojom ihrisku v pražskom Motole tiež usporiadal prvú súťaž.

V nasledujúcom roku pribudol Golf klub Líšnice a spoločne s Golf Clubom Piešťany, v tej dobe jediným slovenským klubom, sa toto trio rozhodlo združiť 14. decembra 1931 do Golfového zväzu ČSR. Za prvého predsedu zvolili Františka Ringhoffera. Na založení združenia, ktoré je priamym predchodcom dnešnej ČGF, sa bude spomínať rôznymi spôsobmi v priebehu celého roka.

Od samotného počiatku sme neuvažovali o žiadnej dramatickej zmene. Chceli sme súčasné logo doplniť o prvok, ktorý by na prvý pohľad – ale veľmi decentne – poukázal na blížiace sa výročie. Verím, že deväťdesiatka v logu pripomenie dlhú tradíciu golfu, na ktorú môžeme byť právom hrdí,“ vysvetlil ku vzniku loga generálny sekretár ČGF Aleš Libecajt.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv