Neprehliadnite

PGA Tour a European Tour vytvorili strategickú alianciu

 

Zámorská PGA Tour vedená komisárom Jay Manahan a European Tour zastúpená generálnym riaditeľom Keithom Pelleyom oznámili posledný novembrový piatok vytvorenie strategickej aliancie oboch tour.

Toto oznámenie sa zrodilo po viacročnej úzkej spolupráci, ktorá sa zintenzívnila v tejto sezóne výrazne ovplyvnenej koroanvírusovou pandémiou Covid-19. Vďaka tejto spolupráci sa zachránila podstatná časť sezóny a vytvoril sa potenciál pre dlhoročné partnerstvo. Predstavitelia oboch tour okrem iného uviedli, že táto strategická aliancia bude obsahovať spoluprácu v komerčných aktivitách.

V praxi to znamená spoluprácu aj vrátane zdieľania práv v globálnych médiach, v plánovaní turnajov, či fondov odmien a hráčskych možností pre členov tour. Profitovať by z toho mal mužský profesionálny golf a fanúšikovia po celom svete. Bližšie podrobnosti o dohode budú oznámené neskôr. Dôležité je, že sa eliminuje možnosť prestupu hráčov z oboch tour do Premier Golf League (PGL – Profesionálna golfová liga), za ktorou sú arabské peniaze. Proti vytvoreniu PGL sa v priebehu roku vyslovilo veľa top profesionálov.

Vyskytli sa aj špekulácie, či za vytvorením tejto aliancie (PGA Tour a European Tour) nie je zlá finančná situácia European Tour (ET). Keith Pelley toto ale zmietol zo stola s tým, že ak by bola zlá situácia, ET by si nemohla dovoliť organizovať turnaje po obnovení sezóny v júli tohto roku a investovať do testovania na Covid-19.

-jj-, skga

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv