Neprehliadnite

US Masters: Obhajca zeleného saka Woods začal sľubne, vedie Casey

 

So štyrmi birdie a bez chyby začal americký golfista Tiger Woods cestu za obhajobou na major turnaji US Masters a ocitol sa na delenom štvrtom mieste. Vedie Angličan žijúci v zámorí Paul Casey so siedmimi ranami pod par. Prvé dejstvo boja o zelené sako sa ale vo štvrtok nestihlo dohrať, kvôli tme bolo prerušené.

Casey využil mäkkých grínov po rannej búrke, kvôli ktorej nabral program trojhodinové meškanie a hráči štartujúci popoludní nestihli kolo dokončiť. Ostrovný borec dal päť berdíkov, jeden eagle a zahral 65 rán. „Zahral som správnu ranu vždy, keď to bolo potrebné. Možno to mohlo byť ešte o dve -tri lepšie, ale nechcem byť chamtivý. Som spokojný,“ pochvaľoval si Casey.

Zatiaľ má náskok dvoch úderov pred dvojicou amerických hráčov Webbom Simpsonom a Xanderom Schauffeleom. Svoje najlepšie úvodné kolo na US Masters vyrovnal Woods. Rovnako nechyboval a na prvých desiatich jamkách mal päť birdie. „Dobré kolo. Bezpečne som drajvoval, triafal železá a dobre patoval,“ uviedol päťnásobný víťaz US Masters. Rovnako ako Woods zahrali napríklad Japonec Hideki Macujama, skúsený Angličan Lee Westwood, Juhoafričan Louis Oosthuizen či Woodsov krajan Patrick Reed.

Dobre rozohrané kolo má Američan Justin Thomas, ktorý je po desiatich jamkách na -5, jeho krajan a prvý hráč sveta Dustin Johnson má o dve rany viac. Tohoročný 84. ročník US Masters začal slávnostnými odpalmi legiend. Rekordman US Masters Američan Jack Nicklaus, ktorý slávny turnaj ovládol šesťkrát, a trojnásobný šampión Juhoafričan Gary Player vyrazili z klubovne v dobe východu slnka, tri minúty pred siedmou ráno. Ranu realizovali ešte za šera a ľahkého mrholenia.

Prvý odpálil istejšie 85-ročný Player a po ňom o päť rokov mladší Nicklaus. Obaja poslali biely projektil na fervej. „Som rád, že v tej tme nikto nevidel, kam loptička letela,“ sarkasticky podotkol s úsmevom legendárny Nicklaus, ktorý je s osemnástimi major titulmi rekordman medzi golfistami. US Masters organizátori na december preložili z apríla kvôli koronavírusu. Vzhľadom k pretrvávajúcim opatreniam proti šíreniu koronavírusu Covid-19 sa hrá bez divákov.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv