Neprehliadnite

U českých susedov tlačia golf do školskej výuky

 

Za výraznej podpory Českej golfovej federácie (ČGF) spustili už dávnejšie u našich západných susedov projekt „So školou na golf?“ V priebehu niekoľkých rokov mali stovky detí možnosť vyskúšať si golf v rámci školskej výuky.

V novom prerušenom školskom roku je do projektu zapojených deväť základných škôl, ďalšie to plánujú. Navyše, 90 českých škôl ponúka tiež golfové krúžky, ktoré sú založené na spolupráci s konkrétnymi golfovými klubmi. Vďaka spomínanému projektu pre I. stupeň základných škôl si tak už deti dokážu osvojiť golfový švih, ako úplne prirodzený a plynulý pohyb.

Cieľom českého projektu nie je vychovávať vrcholových športovcov, ale deti motivovať k pohybu ďalším športom. Presne podľa motta s.“ Projekt „So školou na golf?“ si berie za svoj stále viac osvietených riaditeľov a učiteľov základných škôl, čo sa priaznivo prejavuje aj na počte detí, ktoré projektom prejdú.

Školy na svoje činnosti navyše dostávajú značnú podporu zo strany ČGF. Nemusia totiž na rozdiel od mnohých iných materiálne nákladných športoch zložite zaisťovať základné vybavenie. ČGF pomáha s potrebným výstrojom vďaka činnosti Nadácie Hanuše Goldscheidera pre český golf a následne aj prostredníctvom samotných klubov.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv