Neprehliadnite

Lieser prvým Čechom s titulom na Challenge Tour

 

Golfista Ondřej Lieser sa stal prvým českým víťazom turnaja na Challenge Tour. V španielskom Cádize dnes vyhral vďaka desiatim ranám pod par Andalucía Challenge, turnaj druhej najvyššej európskej série.

Dvadsaťdvaročný Lieser síce začal v 1. kole so skóre +2, ale ďalšie tri rundy odohral pod parom ihriska (-2 a dvakrát -5). Po sobote figuroval na delenom treťom mieste a vo finálovom kole sa po troch jamkách posunul do čela. Náskok vďaka šiestim berdíkom navýšil na tri rany a nakoniec zvíťazil o dve pred Angličanom Richardom Mansellom. V tejto koronavírusovou pandémiou okyptenej sezóne sa Lieserovi darí.

V júli vylepšil 13. miestom české maximum na elitnej European Tour, začiatkom októbra skončil štvrtý na Challenge Tour. Vďaka triumfu na Pyrenejskom polostrove zinkasoval víťaznú prémiu 32.000 eur, no súčasne sa posunul v rebríčku sezóny z tretej desiatky už na šieste miesto. Má tak šancu bojovať o kartu na European Tour, ktorú tento rok nezíska ako inokedy dvadsiatka najlepších hráčov z rebríčka Challenge Tour sezóny, ale kvôli Covid-19 len päť golfistov.

Okrem toho Lieser klope vo svetovom rebríčku už na dvere tretej stovky a súčasne tak živí reálnu šancu na účasť na olympijskom turnaji v Tokiu.Na vrcholných európskych sériách doteraz získala jediný český profesionálny úspech Klára Spilková, ktorá rovnako ako Slovenka Zuzana Kamasová ovládla turnaj LET v Maroku.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv