Neprehliadnite

Predčasná bilancia alebo čo nám korona vzala a čo nám dala

 

Je to zvláštny rok. Začal sa síce ako vždy prvého januára, ale od marca nám COVID-19 mení všetko. V rodinách, biznise i golfe. Neviem, ako vás, ale nás na začiatku vystrašili najmä matematické modely, ako sa bude pandémia vyvíjať. Našťastie sa ich hororové predpovede celkom nepotvrdili, a tak sme sa snažili dodržiavať prísne hygienické nariadenia a zároveň s koronou spolunažívať. Obmedzili sme kontakty s rodinou, kolegov v redakcii sme stretávali maximálne raz do týždňa.

Len čo dostal golf ako zdravý šport zelenú, začali sme hrávať. Keď to zrátam, tak oveľa častejšie ako po minulé roky. Kým napríklad vlani som hral na domácich ihriskách možno iba päť – šesťkrát za celú sezónu, tento rok som bol na ihrisku často aj dva razy do týždňa. Dokonca práve z tohto obdobia mám môj osobný rekord, keď som na náročnom ihrisku v Sedíne zahral šesť parov a jedno birdie. Viem, teraz mi pripomeniete ten skvelý židovský vtip, keď sa Boh rozhodol potrestať hriešnika, ktorý hrával golf počas šábesu. Nechal ho zahrať eso, teda usmernil mu loptičku do jamky na prvý úder. Na otázku archanjela Gabriela, čo to je za trest, lakonicky odpovedal: Komu sa tým môže pochváliť? Nie, toto nie je golfová rozprávka z tohto súdka. Svedkami boli traja spoluhráči a ich podpisy na mojej skórkarte, ktorú mám dodnes ako cennú relikviu na pracovnom stole.

Korona vážne poznačila aj 18. ročník Slovenskej firemnej ligy v golfe, najstaršej tímovej golfovej túry na Slovensku. Po starostlivej príprave sme sa zaslúžene tešili na tento ročník. Vybrali sme špičkové ihriská doma i u našich susedov, k našim tradičným pribudol nový titulárny partner, verili sme, že atraktívne ceny budú motivovať. Napokon sme museli za pochodu upravovať kalendár, ale základné kolá sme úspešne odohrali. Dvojdňové finálové boje, plánované na druhú októbrovú dekádu a ihrisko Kaskáda, nám však potvora – korona zmarila. Nevydaril sa nám ani druhý pokus, keď sme chceli zorganizovať finále v Skalici. Proti boli vládne nariadenia aj hororové počasie.
Je to skutočne zvláštny rok. Nielen golfový. Prispôsobili sme sa a vrchol firemnej ligy 2020 sme museli preložiť na začiatok sezóny 2021. Veríme, že bude nielen koncom minulej, ale aj úspešným začiatkom budúcej.

Ivan Mičko

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv