Neprehliadnite

US Open: V polovici golfového majoru je v čele poradia Američan Reed

 

Predvlaňajší šampión US Masters Patrick Reed z USA vedie po polovici turnaj golfový major US Open. Nepríjemné veterné podmienky v Mamaronecku „odnieslo“ niekoľko elitných hráčov vrátane Tigra Woodsa, ktorí neprešli katom.

Medzi hráčmi nie príliš obľúbený Reed síce trafil len päťkrát fervej, ale na ihrisku Winged Foot predviedol výborné záchranné rany a kvalitnú krátku hru. Vďaka tomu obišiel druhé kolo v pare, celkovo má skóre -4 a vedie o jednu ranu pred krajanom Brysonom DeChambeauom.

„Mám dojem, že moja hra je tam, kde má byť. Cítim sa dobre. Krátka hra je perfektná, čo je tu potrebné,“ vysvetlil Reed. „Mám rád náročné podmienky, keď je potrebné byť na ihrisku kreatívny,“ dodal Reed, ktorý má vďaka výkonom v Ryder Cupe prezývku Kapitán Amerika.

V druhom kole sa prejavila náročnosť ihriska a pod par sa dostali zo 144 hráčov len DeChambeau, ďalší Američan Bubba Watson a Japonec Hideki Macujama. Po prvom dni vedúci Američan Justin Thomas zahral tri údery nad par a klesol na delené tretie miesto s odstupom dvoch úderov za Reedom.

Svetová jednotka Dustin Johnson odohral piatok v pare a so skóre +3 je na delenom 22. mieste. Bývalý dlhoročný prvý hráč sveta Woods mal po dvoch dňoch desať rán nad par a po ôsmy raz z pätnástich posledných majorov , na ktorých sa zúčastnil, neprešiel do finálových kôl.
„Nedokázal som presne drajvovať, čo je tu rozhodujúce,“ skonštatoval Woods. Katom neprešli ani jeho krajania Phil Mickelson a vlaňajší šampión z US Open Gary Woodland, olympijský víťaz  z Ria de  Janeira – Angličan Justin Rose, jeho krajania Tyrell Hatton a Tommy Fleetwood, Nemec Martin Kaymer ani Španiel Sergio García.

Výsledky US Open po 2. kole:
/Mamaroneck, PAR: 70, dotácia: 12 mil. USD/
1. Reed (USA) 136/-4 (66+70), 2. DeChambeau (USA) 137/-3 (69+68), 3. English (USA) 138/-2 (68+70), Thomas (USA) 138/-2 (65+73) a Cabrera (Šp.) 138/-2 (68+70), 6. Kokrak (USA) 139/-1 (68+71).

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv