Neprehliadnite

Kolekcia Louis Vuitton LV2 jeseň/zima 2020 od Virgila Abloha

 

Pre zimnú sezónu 2020 Louis Vuitton uvádza na trh LV2 – „Louis Vuitton na druhú“ – samostatnú spoluprácu medzi umeleckým riaditeľom pánskych kolekcií Virgilom Ablohom a návrhárom s menom Nigo.

Kapsula kolekcie zahŕňa konfekciu, kožený tovar, topánky a doplnky so špeciálnymi motívmi a interpretáciami charakteristických prvkov značky Louis Vuitton. V rámci projektu, ktorý sa zrodil z dlhoročného osobného priateľstva, Virgil Abloh pozval japonského dizajnéra a zakladateľa spoločnosti Human Made ku spolupráci na jednorazovej kolekcii, ktorá spája individuálne prístupy oboch tvorcov pod záštitou značky Louis Vuitton.

LV2 oslavuje tradíciu značky zameranej na cestovanie, čerpá inšpiráciu z londýnskeho hnutia tzv. Mods optikou Tokia. „Krížové opelenie“ niekoľkých štýlov navzájom v tejto kolekcii zameranej na strihy z obdobia, ktoré ovplyvnili Niga v jeho raste, čerpá inšpiráciu z histórie londýnskych subkultúr – a zároveň ctí hodnoty tradičného krajčírskeho remesla obsiahnutého v panskej kolekcii Louis Vuitton Prefall 2020 od Virgila Abloha.

Pilotní bunda odkazuje na štýl Nigom založenej japonskej značky Human Made s nápisom LV Made a motívom Mount Fuji (hory Fudži). Vypasovaný oblek v štýle Mods, ktorí sa stali svetoznámymi aj vďaka skútrom značky Vespa, reflektuje vzor Louis Vuitton Damier v „nadživotnej“ veľkosti. Tento motív sa opakuje aj na dvojplášťovom kabáte s mikro-vlákninovou podšívkou, zatiaľ čo čierna parka spracováva štýl dandy a športovej módy.

Stálou témou kolekcie je patchworking vzorov Louis Vuitton Monogram a kockou Louis Vuitton Damier v denimovom prevedení. Vzor Patch LV2 sa opakuje aj na taškách – nechýbajú ikonické modely Keepall, Tote a Money Bag s príveskami v tvare zvierat zo sveta, ktorý nám otvoril Nigo. Kolekcia topánok obsahuje formálne polobotky, ktoré s oceľovou špičkou razia štýl Mods.

Súčasťou kolekciu sú aj mokasíny so strapcami a kocka Damier na členkových semišových botách, športové „horalky“ v koži Damier, topánky s kožúškom so zväčšeným vzorom Damier alebo z denimu. Alebo potom z rovnakého vzoru papuče. Slnečné okuliare s geometrickými obdĺžnikovými rámami sa pýšia zdobením známym z kufrov a logo kolekcie LV2 sa objavuje na bižutérii. Nigo je zakladateľom značky Human Made. Už predtým založil značku BAPE a pomáhal aj zakladať značku Billionaire Boys Club.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv