Neprehliadnite

Oklahoma zažila opäť senzačných 55 rán!

 

Zahrať v súťažnom golfe ihrisko na 55 úderov, pričom nehovoríme o deviatke, to je vlastne zázrak.. Americká Oklahoma bola v poslednej dekáde svedkom tohto golfového údivu hneď dvakrát. Začiatkom septembra tohto roku sa podarilo zahrať neuveriteľné skóre Alexandrovi Hughesovi.

Ako prvý však do klubu 55 vstúpil v roku 2012 Austrálčan Rhein Gibson. Dnes hráč Korn Ferry Tour vtedy ešte reprezentoval univerzitné farby Oklahoma Christian a senzačný výsledok zapisoval v River Oaks Golf Clubu v oklahomskom Edmonde. Hughes opustil univerzitný golf v minulom roku, keď hral za Central Oklahoma, a okamžite prestúpil k profesionálom. Tento rok zatiaľ odohral len tri turnaje v rámci All-Pro Golf Tour, ani na jednom ale neprešiel katom.

Možno ho to, čo predviedol prvý septembrový štvrtok na South Lakes Golf Course v oklahomskom mestečku Jenks, nabudí. Na 5864 metrov dlhom ihrisku vyrazil s jedným juniorským hráčom, ktorý sa pripravoval na svoj turnaj na rovnakom ihrisku, a dvoma náhodnými spoluhráči. A bol z toho deň, na ktorý nikto z nich nikdy nezabudne.

Po pare na jednotke naštartoval svoje kolo esom na 142 metrov dlhom trojpare druhej jamky. Potom síce zahral znovu par, ale následne prišlo päť berdíkov v rade a úvodnú deviatku zakončil eaglom na deviatke. Jediný krízový okamžik prišiel po ďalšom birdie na desiatke na jamke jedenásť. Mladý Američan takmer trafil aut, druhú ranu musel hrať pri plote ako pravák na ľavú stranu a par zachránil patom zo šiestich metrov.

Vo zvyšku kola si pripísal ešte ďalšie štyri birdie a tretí eagle dňa zahral na štvorpare pätnástej jamky, na ktorom premenil putt z desiatich metrov. A to bolo jeho skóre takmer ešte o ranu lepšie, keď jeho čip do eaglu na poslednej jamke len tesne minul jamku.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv