Neprehliadnite

LET v Saudskej Arábii, a hneď dvakrát

 

Ľahko kontroverzný turnaj Ladies European Tour (LET) v Saudskej Arábii sa tento rok predsa len uskutoční. Navyše, ako bonus dostanú hráčky druhú tímovú akciu. Obe podujatia hostí v polovici novembra Royal Greens Golf Club a hrať sa na nich bude celkovo o 1,5 milióna dolárov.

Pôvodne sa mal turnaj The Aramco Saudi Ladies‘ International konať už v marci, vtedy ho ale zrušila začínajúca celosvetová pandémia koronavírusu Covid-19. Tá síce aj naďalej pretrváva, športové akcie sa ale stále vo väčšom počte vracajú k relatívnemu normálu a tento fakt využili v Saudskej Arábii. Očakávaný turnaj sa bude po novom konať od 12. do 15. novembra a bude to vôbec historicky prvý profesionálny ženský turnaj v krajine.

Zúčastní sa na ňom celkovo 108 hráčok LET. Rozdajú si to na rovnakom mieste, ako muži počas prvých dvoch ročníkov akcie European Tour, ktoré vyhrali Dustin Johnson a Graeme McDowell. O týždeň neskôr potom prebehne v rovnakom rezorte Saudi Ladies‘ Team International. Tam si 36 štvorčlenných tímov zahrá o pol milióna dolárov, pričom sa uskutoční aj súťaž jednotlivcov. Tímy vzniknú systémom draftu, jednotlivé hráčky si budú vyberať vopred  určené kapitánky.

Pre hráčky Ladies European Tour sa jedná o ďalšie turnajové príležitosti v sezóne pandémiou koronavírusu ovplyvnenej sezóne, navyše o jedno z najvyšších prize money v celom roku. Napriek tomu, tento ívent vzbudzuje kontroverzné reakcie a emócie. Turnaj sa totiž koná v krajine, kde práva žien nie sú rovnocenné tým mužským. Napríklad Angličanka Meghan MacLarenová už skôr vyhlásila, že v Saudskej Arábii nebude hrať a nebude miestnemu režimu pomáhať zakrývať športom napríklad práve tamojšie diskutabilné práva žien.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv