Neprehliadnite

John Daly bojuje s rakovinou

 

Americký „enftant-terrible“ a golfový punkáč Joh Daly nedávno zverejnil smutnú správu. Lekári mu totiž diagnostikovali rakovinu močového mechúra.

Dvojnásobný major šampión a pomaly už tradičný účastník turnaja Czech Masters, sa v posledných týždňoch potýkal s bolesťou chrbta a ľadvinovými kameňmi. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo v auguste po dvoch kolách odstúpil z turnaja Charles Schwab Series at Ozarks National v Missouri. Doktori mu síce následne povedali, že ľadvinové kamene sú preč, ale prišli s ďalšou zdrvujúcou správou, ktorú nechce nikto nikdy počuť.

„Povedali mi, že už tam nie sú žiadne kamene. Ale že sa tam žiaľ objavila rakovina močového mechúra. Keď som si potom po tomografii chcel dať diétnu kolu, povedal mi, nech nič nepijem, že sa tam vrátim a že zo mňa tú rakovinu dostanú,“ povedal Daly v rozhovore pre zámorské médiá. Päťdesiatštyriročný americký goflista tak okamžite podstúpil procedúru na odstránenie rakoviny, ktorá bola podľa lekárov úspešná. Žiaľ je ale v prípade tohto ochorenia veľmi pravdepodobné, že sa vráti, a tak ho čakajú pravidelné kontroly.

„Povedali mi, že je tu až 85% pravdepodobnosť, že sa to vráti. Takže sa tam musím vrátiť za tri mesiace, aby sa na to opäť pozreli. A pravdepodobne to budú musieť opäť vyrezať,“ tvrdí Daly, ktorý sa však neplánuje vzdať: „Asi sa to vráti, a potom zase tri mesiace nebudete nič vedieť. Proste nič neviete. Našťastie pre mňa na to prišli skoro, ale o rakovine močového mechúra toho toľko neviem. Nevypadá to ale na to, že by to malo zmiznúť. Uvidíme, čo sa stane. Napríklad zázrak.“

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv